Після впровадження нових вимог Європейського зеленого курсу до українського законодавства, Держекоінспекція буде контролювати їх дотримання підприємствах агропромислового комплексу.

«Наразі Україна лише на початку шляху з реалізації вимог Європейського зеленого курсу. З 1 січня 2021 року розпочалось впровадження системи моніторингу, звітності та верифікації викидів парникових газів, якою буде охоплена діяльність всіх суб’єктів господарювання, зокрема, агропромислових підприємств. Також вже підготовлена низка законопроектів, які дозволять забезпечити реалізацію зеленого курсу», - пояснив голова ДЕІ Андрій Мальований під час міжнародного форуму Agro Green Deal.

За його словами саме потужний природоохоронний контроль відіграє важливе значення у тому, щоб всі ці вимоги виконувались.

«Зараз Держекоінспекція здійснює низку трансформаційних процесів, які дозволять покращити ефективність контролю. Це - територіальна реформа, цифровізація інспекційної роботи, оновлення матеріально-технічної бази. Впевнений, ці кроки дозволять забезпечити виконання Європейського зеленого курсу», - підкреслив Андрій Мальований.

Посадовець нагадав, що за підсумками 2020 року частка агропромислової продукції в загальному експорті України склала 45%. Однак попри важливе значення АПК для економіки, його вплив на екологію залишається досить негативним.

Популярні новини зараз
Комунальники масово подають до суду на неплатників: яка заборгованість вважається критичною Продасте за 8000 гривень: колекціонери влаштували полювання на особливі 5 копійок Твоєї бабусі потрібно лише 90 грн: найпростіші тарифи від Київстар, lifecell та Vodafone З 1 травня доведеться виживати без допомоги: кому перестануть виплачувати субсидію
Показати ще

«Це - виснаження земельних ресурсів через недотримання сівозміни, забруднення водних об’єктів та значні викиди в атмосферу внаслідок використання підприємствами застарілого обладнання. Так, за даними Продовольчої та сільськогосподарської організації ООН 6,5 мільйонів гектарів ґрунтів в Україні є деградованими та не придатними для ведення сільського господарства», - зазначив Андрій Мальований.