Олігарх Віктор Пінчук вирішив закрити відділення Фонду Олени Пінчук «АНТИСНІД "(The Elena Pinchuk AntiAIDs Foundation) у Великобританії.

Про це повідомляє РБК-Україна з посиланням на повідомлення сайті британського урядової реєстраційної палати Companies House.

"Реєстратор компаній повідомляє про те, що компанія буде виключена з реєстру і ліквідована не менше ніж через 2 місяці від дати, зазначеної вище (15 грудня 2020 р. - ред)», - йдеться в повідомленні реєстратора від 15 грудня 2020 р.

Після розпуску фонду, все майно і права, в тому числі знаходяться в його довірчому управлінні, буде передано у власність британської корони.

Підставою для ліквідації Фонду стала заява Олени Пінчук і директора Фонду Ольги Руднєвої від 8 грудня 2020 року.

Популярні новини зараз
Життя стане солодшим без цукру: в Україні супермаркети оновили ціни на сіль, майонез та кетчуп Два тарифи на воду: нові ціни встановили для мешканців багатоповерхівок та приватного сектору Українські пенсіонери отримають по 500 гривень "бонусу": хто у списку "літніх" щасливчиків Як в інших країнах звикли підтирати попу і чому на нас дивляться, як на дурнів: вся справа в культурі
Показати ще

Причини такого рішення в грудневій заявці власника Фонду не вказані.

Згідно з останньою оприлюдненою фінансовою дохід фонду за 2018 рік склав 38,9 тис.доларів, за 2017 - 50,9 тис. доларів.

Нагадаємо, фонд "АнтиСНІД" Олени Пінчук був заснований в Лондоні в жовтні 2010 року. В Україні благодійна організація "Фонд Олени Пінчук" зареєстрована ще в 2003 рік. Її засновниками вказані олігарх Віктор Пінчук, його дружина Олена Пінчук і Михайло Туманов.

З 2016 року основний бізнес Віктора Пінчука компанія "Інтерпайп" знаходиться в складному фінансовому становищі після введення Росією мит на ввезення залізничних коліс з України.

У 2016 році "Інтерпайп" допустив дефолт за євробондами на $200 млн, переставши виплачувати відсотки. У 2019 року компанія реструктуризувала борги на 1,4 млрд дол, переконвертувавши їх в Нові 6-річні бонди на 560 млн.в результаті інвестори в боргові зобов'язання компанії втратили 840 млн доларів або 60% вкладень.