Влада надала олігарху Віктору Пінчуку можливість збагачуватися на імпорті електричної енергії, поставивши під удар всю енергосистему.

Про це заявив лідер Радикальної партії Олег Ляшко в ефірі телеканалу «Україна24».

«Фактично під Пінчука сьогодні знищують українську енергетику. Подивіться, яка компанія закуповує імпортну електрику з Росії і Білорусі — Пінчука компанія, ого металургійні заводи. І влада і уряд працюють на Пінчука, щоб Пінчук заробляв мільярди за рахунок російської і білоруської електрики. Вбивають при цьому нашу енергонезалежність, вбивають наші станції, наше вугілля», - заявив політик.

Лише за два місяці 2021 року імпорт російської електроенергії обійшовся в майже 1 млрд гривень.

«Добивають українську економіку і енергетику, для того, щоб набивати власні кишені, то це не боротьба з корупцією. Це фактично збагачення цих мародерів (Віктора Пінчука – прим.), які на крові заробляють, яким до лампочки національні інтереси, бо в них інтерес один – набити власні кишені», - додав Ляшко.

Популярні новини зараз
Monobank "заморожує" особисті кошти українців: хто може залишитися без копійки Почекайте з покупками: виплати пенсій затримають "Нафтогаз" попередив усіх: потрібно встигнути до 25 квітня Доведеться платити по 8,79 грн за кВт: енергетики попередили всіх споживачів
Показати ще

Нагадаємо, Україна з 2021 року відновила імпорт електроенергії з Росії і Білорусі. З початку року закуплено понад 550 млн кВт годин на суму 850 млн грн. Найбільшим імпортером є «Дніпропецсталь-Енерго» Віктора Пінчука. Імпорт також здійснюють компанії «ДЕ Трейдінг» Максима Єфімова і «ЕРУ Трейдинг» Ярослава Мудрого.