Міністр економічного розвитку і торгівлі Ігор Петрашко сприяв монополізації поставок трубної продукції компанією "Інтерпайп" олігарха Віктора Пінчука для державного НАК "Нафтогаз України".

Про це заявив політолог Кирило Сазонов.

"Міністр Петрашко, зробив все, щоб Пінчук був монополістом у поставках для «Нафтогазу». Виходить, що возити в Нефтекамск Пінчуку дешевше в 2 рази, ніж на промисли в Полтавській або Харківській областях. Меценат! Патріот! Це як якщо б цукерки з Липецької фабрики були в три рази дешевше ніж у Києві", - заявив політолог на своїй сторінці в Facebook.

Посилаючись на розслідування «РБК-Україна», політолог повідомив, що ціни реалізації ідентичних труб заводами Пінчука в Росії та Україні в 2015-2019 рр.відрізнялися в 2-3 рази.

"Пінчук продає росіянам свої труби в 3 рази дешевше, ніж державному «Нафтогазу», що і було потрібно довести», - додав Сазонов.

Популярні новини зараз
Віддавати по 10% від пенсії не доведеться: "Київстар" порадував стареньких бюджетним тарифом "Нафтогаз" попередив усіх: потрібно встигнути до 25 квітня Життя стане солодшим без цукру: в Україні супермаркети оновили ціни на сіль, майонез та кетчуп Українські пенсіонери отримають по 500 гривень "бонусу": хто у списку "літніх" щасливчиків
Показати ще

Нагадаємо, напередодні видання "РБК-Україна" оприлюднила розслідування про порівняння цін на трубну продукцію заводів "Інтерпайп" за контрактами з державним "Нафтогазом" і компанією "Башнефть" (РФ). За інформацією журналістів, в середньому "Нафтогаз" в 2 рази переплачував за аналогічні труби навіть без урахування витрат на їх доставку.

"Інтерпайп" Віктора Пінчука є основним постачальником труб для»Нафтогазу". З 2014 року «Інтерпайп» продав державній монополії труб на суму понад 16 млрд грн.

Влітку 2020 року Мінекономіки, на прохання двох заводів "Інтерпайп«, ввело антидемпінгові мита на імпорт труб у розмірі 51%, що призвело до відходу міжнародних компаній з ринку України та усунення конкуренції на тендерах»Нафтогазу".