Працівники Держекоінспекції випустили у природне середовище понад сотню рідкісних щигликів, які раніше були вилучені у браконьєрів. Ціна цих птахів на чорному ринку становить близько 100 доларів за особину.

«Щойно працівники ДЕІ випустили у природне середовище понад сотню рідкісних птахів. Символічно, що це сталося у Всесвітній день дикої природи.

На жаль, не для всіх пташок тимчасовий полон минув безслідно. Через недбале поводження браконьєрів частина птахів загинула, ще декілька особин постраждали. Ті птахи, які потребують догляду та лікування, передані орнітологам», - зазначив Андрій Мальований.

Посадовець нагадав, що вранці інспектори виявили незаконне перевезення близько півтори сотні щигликів. Птахи були вилучені, а браконьєри притягнуті до адміністративної відповідальності за частиною 2 статті 88-1 КУпАП.

«Щиглики користуються дуже високим попитом у країнах Близького Сходу. Одна особина може коштувати близько 100 доларів США. Натомість штраф, який зобов’язані сплатити браконьєри, що виловлювали рідкісних пташок, згідно з КУпАП становить всього 850 гривень. Очевидно, що таке покарання не прирівняти до вигоди, яку отримують порушники», - підкреслив Андрій Мальований.

Популярні новини зараз
Пенсіонерам нарахують по 940 гривень надбавки: пощастить, як завжди, не всім Абоненти збунтувалися проти "Київстар": не хочуть доплачувати за гігабайти, якими не користуються За безкоштовні поїздки в автобусах тепер доведеться платити Показники лічильника вже не аргумент: українців змушують платити за світло більше, ніж "накрутили"
Показати ще

Голова ДЕІ закликав народних депутатів активізувати роботу щодо посилення відповідальності для браконьєрів.