Наглядова рада Укрзалізниці не має фахового рівня для управління компанії та консервує корупцію.

Про це заявив Костянтин Бондарєв, коментуючи засідання тимчасові слідчої комісії у Верховній раді з розслідування ситуації в Укрзалізниці у 2017-2020 роках.

За словами народного депутата, на засідання з незрозумілих причин не були запрошені представники правління, а лише члени Наглядової ради. «Дуже цікаво було, що голова Наглядової ради спілкувався з нами через скайп-зв’язок та через перекладача, тому що він українською не володіє».

Бондарєв також підкреслив, що жодної інформації від Наглядової ради щодо конкретного плану реформ депутати не отримали. «В нас було запитання – «Чому за останні хоча б два роки взагалі не було реалізовано ніякого плану реформ?» На жаль, на це ми відповіді не отримали. Але ми чітко побачили, що немає фахового рівня, досвіду, а також ідей. Ці люди – заробітчани, вони прийшли туди, щоб кришувати саме корупційні речі», - підкреслив депутат.

Парламентар закцентував також на тому, що замість скорочення видатків та реформування компанії члени Наглядової ради в особі Сергія Лещенко пропонують лише чергове підвищення тарифів для бізнесу. «Я стверджую, що треба знижувати видатки. А тариф для українського бізнесу також треба знижувати. Тому що наш виробник повинен бути конкурентним на зовнішніх ринках», - заявив він.

Популярні новини зараз
Пенсіонерам нарахують по 940 гривень надбавки: пощастить, як завжди, не всім Повинні з'явитися без повістки: кого чекають у ТЦК з 1 квітня Готуйте гаманці: українцям за лічені дні підвищать тарифи на комуналку, що подорожчає Відвикайте від опалення: українців просять зробити це до вимкнення, щоб не постраждати
Показати ще

Нагадаємо, Тимчасове слідча комісія з розслідування ситуації в Укрзілазниці булі створена у кінці січня 2020 року, одна ініційовано її створення ще у травні 2020 року. У пояснювальній записці до проекту постанови про мова йшла про аналіз ситуації з найгіршими показниками виробничої діяльності з дня проголошення незалежності України. Серед основних відповідальних у такій ситуації значився нинішній голова Наглядової ради Шевкі Аджунер та екс-голова компанії Євген Кравцов.

Як повідомляли ЗМІ, нещодавно нове Правління компанії дало старт реформі Укрзалізниці, створивши філіали «УЗ Карго» та «УЗ Інфра». Однак Наглядова рада з невідомих причин заблокувала це рішення.