Наскільки серйозних наслідків для людства варто чекати від переходу на 5G?

Це питання в програмі «Романенко. Бесіди» розглядає політолог-міжнародник Максим Ялі.

«Перехід на 5G - це перехід в нову епоху, де люди будуть жити у віртуальній реальності. Зараз цю тенденцію посилює карантин. У Китаї, наприклад, він привів до того, що людина в середньому стала проводити на півтори години в день більше в інтернеті, зокрема, в соціальних мережах. Так само було й у нас. Коли нас замкнули на карантин, ми почали йти в віртуальну реальність. А наші діти вже живуть у віртуальній реальності, і відібрати у них смартфон - величезна проблема», - каже гість програми.

За його словами, читати книги молодь не хоче, їй потрібна візуалізація. А багатьох батьків це влаштовує - вони занадто зайняті добуванням хліба насущного. Навіть дітей трьох-чотирьох років вже не відірвати від смартфона, а батьки тим часом займаються своїми справами.

Популярні новини зараз
Пенсії можуть поменшати: люди недоотримують тисячі гривень З 1 жовтня платіжки за світло зміняться Пенсіонерам готують круті зміни з новими сумами – виплати зростуть на 1500 грн Жінка зі США займалась сексом з 20 чоловіками: знайшла задоволення з одруженими
Показати ще

Але, зазначає Ялі, навички мислення доступні для розвитку максимум до десяти років. Тоді дитина вбирає все, як губка, їй все цікаво. І тут вплив технологій - дуже шкідливе. Діти не хочуть навіть спілкуватися між собою, їм цікавіше смартфон. Він їх відвертає не тільки від розумового розвитку, але і від фізичного.

«Доля дев'яноста відсотків нинішніх дітей - це комп'ютерні ігри та соцмережі за інтересами. Люди не повинні перетинатися між собою. Соціальні зв'язки зараз розриваються», - вважає Максим Ялі.

Раніше Знай.ua розглядав питання про те, чи потрібен в Україні VPN.

Також розбиралася тема користі та шкоди комп'ютерних ігор для дітей.