У столичному храмі на честь Собору славних і всехвальних 12-ти апостолів сьогодні розпочав роботу форум, на який запрошені дружини священників Української Православної Церкви.

Як повідомляє Центр інформації УПЦ, протягом двох днів учасниці форуму спілкуватимуться з відомими церковними спікерами, братимуть участь у панельних дискусіях, ділитимуться досвідом.

Форум розпочався із зустрічі з керуючим справами УПЦ митрополитом Антонієм (Паканичем).

Владика Антоній наголосив на важливості жертовної праці дружини священника як прикладу справжнього християнського життя.

Жіночий форум
Жіночий форум

Популярні новини зараз
Українцям вказали на два обов'язкові платежі, які не можна ігнорувати РФ може відкласти наступ через несподівані обставини Які електроприлади "тягнуть" найбільше - зараз це дуже важливо знати Дніпровська дівчина-хатико повернулася, але тепер вона нападає на людей
Показати ще

«Це жертовне життя. Вона (матушка - ред.) жертвує собою для того, щоб священник жертвував собою заради церковного життя. Якщо є це почуття самопожертви заради свого чоловіка, а значить, заради Христа, тоді все вибудовується у правильне церковне життя», - зазначив владика.

Митрополит Антоній також звернув увагу на те, що «стійкість священника багато в чому залежить від стійкості матушки».

Архієрей відзначив, що поєднання раціонального чоловічого розуму священника і чуйного серця його дружини допомагають створити справжню церковну громаду.

«Якщо в церковному житті з'єднується здоровий розум священника і чуйність серця матушки, виникають прекрасні парафії. Для людей важливо бачити християнський приклад. Приклад священницької родини є лакмусом, який або залучає людей до Церкви, або відвертає», - підкреслив митрополит Антоній.

Владика зазначив, що життя священника - жертовне, а жертовність його дружини проявляється у створенні «внутрішнього духовного затишку, щоб священник розумів, що він на передовій, але тили повністю захищені».

Форум для дружин священнослужителів з благословення Предстоятеля Української Православної Церкви Митрополита Онуфрія організував Синодальний відділ УПЦ у справах молоді спільно з Відділом у справах сім'ї УПЦ.

У заході беруть участь 120 дружин священнослужителів.