Закупівля Україною електричної енергії на Білоруській АЕС не просто руйнує українську енергосистему, а й створює загрозу для життя і здоров’я цілого регіону.

Про це заявив народний депутат, член комітету з питань енергетики Верховної Ради Михайло Бондар.

«На превеликий жаль, Україна, замість тотального бойкоту станції пліч-о-пліч з європейськими країнами, вирішила фінансово підтримувати Білоруську АЕС, яка несе загрозу для безпеки всього регіону. І це не лише енергетичної безпеки України, а перш за все життя і здоров’я людей всього континенту», - заявив нардеп на своїй сторінці в Facebook.

За його словами, лише з початку року українські компанії придбали на Білоруській АЕС щонайменше 470 млн кВт годин.

Бондар також підтримав ініціативу депутатів Верховної Ради щодо невідкладної інспекції Білоруської АЕС спеціалістами МАГАТЕ.

Популярні новини зараз
Зима буде без світла: тривожний прогноз Статус "дитини війни" та 15 тисяч на місяць: що потрібно робити Сніг, мінусова температура та сильний вітер: синоптикиня розповіла, чи буде рання зима восени 2024 року Пенсіонери з картками ПриватБанку можуть залишитись без грошей: у чому проблема
Показати ще

«Минулого тижня колеги-народні депутати спрямували звернення до МАГАТЕ стосовно Білоруської АЕС. Поділяю їх стурбованість щодо безпечної роботи цієї станції, спорудженої кремлем восени минулого року на півночі Білорусі», - додав нардеп.

Нагадаємо, Україна розпочала імпорт електричної енергії з Білоруської АЕС в січні 2021 року. Основним імпортером стала компанія «Дніпросталь-Енерго» Віктора Пінчука.

В лютому 2021 року Європейський парламент прийняв резолюцію з вимогою зупинки роботи Білоруської АЕС яка несе загрозу для безпеки в цілому регіоні. За словами народного депутата Валентина Наливайченка, наслідком резолюції Європарламенту можуть стати міжнародні санкції, в тому числі проти українських компаній-імпортерів.