Лаври Української Православної Церкви приймають записки на поминання у режимі онлайн.

Як повідомляє Центр інформації Української Православної Церкви, у записках за здоров'я чи за упокій пишуться імена тільки хрещених православних християн.

На сайті Києво-Печерської лаври можна відправити імена у розділі Паломникам - Подати записку.

Можна замовити просте поминання, заказну літургію, читання Псалтиря, подати імена на молебень і акафіст. Також на сайті обителі можна детальніше прочитати про види поминань, їх значення і строки.

Успенська Почаївська лавра приймає записки на офіційному сайті, а також по телефону і на електронну пошту обителі - poch.lavra.zapisnoy@gmail.com.

Популярні новини зараз
З 1 квітня почнете отримувати від 3 520 до 8 тисяч гривень: чиї виплати стали більшими Абоненти збунтувалися проти "Київстар": не хочуть доплачувати за гігабайти, якими не користуються "Нафтогаз" дав 9 днів: що потрібно зробити навіть якщо газ не споживаєте Жертвувати шлунком заради комуналки більше не доведеться: пенсіонерам призначать доплати
Показати ще

«Імена потрібно писати не скорочено, без прізвищ та по батькові. У записках за здоров'я чи за упокій пишуться імена тільки хрещених людей. Нехрещені і самогубці у Церкви не поминаються. Якщо світське ім'я християнина іноземне і його немає у календарі, слід писати ім'я, дане при хрещенні», - нагадали у монастирі.

Успенська Святогірська лавра приймає записки через електронну пошту або месенджери Telegram, WhatsApp, Viber, Skype.

Записки за упокій з відміткою «на Великий піст» приймаються у Святих горах за посильну пожертву. Написані імена будуть 40 днів поминати на полунощниці.