Подяка Богу допомагає навчитися любити по-справжньому і цінувати все, що відбувається у житті.

Як повідомляє Центр інформації УПЦ, з посиланням на news.church.ua, про це розповів в новому випуску відеорубрики «Апостольські послання» митрополит Антоній (Паканич).

«У християнстві найголовніше - любов, треба вчитися жити так, щоб кожне слово і справа освячувалася любов'ю. Досвідчені духовно люди звертають увагу на те, що любов може спалахнути у душі тоді, коли в ній є вдячність. Навіть тоді, коли ми нічого не відчуваємо у душі, навіть тоді, коли нам здається, що ми не здатні ні до яких добрих почуттів, ми можемо зосередитися на думці про те, що Бог нам дав і дає кожен день як подарунок», - зазначив митрополит Антоній.

Він нагадав, що часто люди не цінують життя, дароване Богом, а приходять до розуміння через хвороби і страждання.

«Дай, Боже, нам рішучості тепер про це задуматися, щоб не змушувати Бога вчити нас таким способом. Якщо ми зуміємо збирати свої думки так, як збільшувальне скло збирає розсіяні промені сонця, то зможемо і у своєму серці відчути вогник любові до Бога. Спалахнути він може тільки у тому випадку, якщо навколо буде відповідний матеріал - подяка Богу за все. З розвитком здатності дякувати буде зростати і готовність поділитися усім, чим Бог нас обдарував, а значить - явити любов на ділі», - підкреслив владика.

Популярні новини зараз
Заплатите від 17 000 до 51 000 грн: українців попередили про штрафи з 1 квітня Готуйте гаманці: українцям за лічені дні підвищать тарифи на комуналку, що подорожчає Зміна ціни на електроенергію: у НКРЕКП зробили заяву для споживачів Нова смертельна хвороба набирає обертів - "корона" допомогла їй обійти імунітет
Показати ще

Митрополит Антоній зазначив, що «старанність людини і допомога Божа дадуть радість любити Бога і любити ближнього».