В кінотеатрах шести міст України 21 березня у день Торжества Православ'я покажуть фільм «Де ти, Адаме?» про афонський монастир Дохіар і його багаторічного ігумена - старця Григорія (Зуміса).

Як повідомляє Центр інформації УПЦ, з посиланням на Фейсбук продюсера фільму протодиякона Олександра Плиски, продаж квитків відкритий на сайті мережі кінотеатрів «Планета кіно» .

«Фільм дійсно став подією для багатьох: людина церковна доторкнулась до джерела живої афонської віри, людина культурна - отримала естетичну насолоду. Людина, яка шукає світло, дуже сподіваємося, знайшла у цьому фільмі те, що вона шукала. Переді мною спочатку стояло завдання, щоб наш фільм не був обмежений будь-якими релігійними, національними чи політичними контекстами, і тому кожна людина, у якому б стані вона не перебувала, знайде у цьому фільмі щось своє, важливе, шукане. І це важлива перемога у реалізації такого задуму», - зазначив протодиякон Олександр Плиска.

Фільм «Де ти, Адаме?» був знятий з благословення покійного старця Григорія (Зуміса), оператор отримав дозвіл на зйомки на Афоні, у тому числі, в зазвичай закритих для очей паломників куточках обителі.

Документальний фільм режисера Олександра Запорощенко і продюсера Олександра Плиски «Де ти, Адаме?» - володар гран-прі XVII Міжнародного фестивалю православного кіно «Покров», учасник офіційних програм Талліннського міжнародного кінофестивалю «Темні ночі», Краківського міжнародного кінофестивалю і Виборзького фестивалю «Вікно в Європу».

Популярні новини зараз
Пенсіонерам видадуть сертифікати на 400 гривень Будуть під постійним обстрілом: астролог вказав, на які міста чекає пекельний тиждень Реінкарнація "Славути": оновлений ЗАЗ може втерти носа навіть преміальним іномаркам Відвикайте від опалення: українців просять зробити це до вимкнення, щоб не постраждати
Показати ще

«За відгуками глядачів це фільм, який зупиняє час; фільм, у якому ти знайдеш себе; де ти помреш і воскреснеш, щоб жити. Як-то кажуть, поспішайте бачити», - закликали автори фільму.

Повний список кінотеатрів, де йдуть покази, можна знайти на присвяченому фільму сайті.