Імпортуючи електричну енергію з Білоруської АЕС, Україна допомагає режиму Лукашенка розплачуватися за боргами перед Російською Федерацією.

Про це заявив член координаційної ради білоруської опозиції, лідер Руху «За Свободу» Юрій Губаревич.

"Україна таким чином ще й дотує російський бюджет. Як відомо, атомна електростанція була побудована за кредити, отримані Лукашенком. І за ці кредити потрібно розраховуватися. І як клієнт неплатоспроможний, то продаючи електроенергію в Україну він матиме можливість переводити розрахунки за боргами перед Кремлем«, - повідомив опозиціонер в ефірі телеканалу "Україна24".

Він підкреслив, що білоруська АЕС, яку Україна вирішила фінансово підтримувати, була побудована з низкою помилок і порушень.

"Аж до того, щоб довелося міняти корпус реактора перед установкою. Так і в процесі експлуатації постійно виникають якісь позаштатні ситуації. І це така міна уповільненої дії. Адже ваша країна і наша країна прекрасно знають про спадщину Чорнобиля і не хотілося, щоб ця ситуація повторилася в сучасності», - додав Губаревич.

Популярні новини зараз
Йдеться майже про 10 тисяч гривень: скільки сьогодні мають отримувати українські пенсіонери Реформи і прозорість: експерт розповів, чого вимагають США від України за свою допомогу "Київстар" попередив українців про небезпеку: що треба знати Пенсіонерам дадуть знижку на продукти 20%: що потрібно взяти в магазин
Показати ще

Нагадаємо, Україна відновила імпорт електричної енергії з Росії та Білорусі в січні-лютому 2021 року. За перших два місяці, витрати на імпорт досягли 900 млн грн.

Основним імпортером з Білорусі виступає компанія "Дніпросталь-Енерго" олігарха Віктора Пінчука.