Росіянка Олена Тімкіна виявилася власником акцій ще трьох радіокомпаній Віктора Пінчука-KissFM, MelodiaFM і радіо Relax. Раніше вона була помічена в схемі структури власності "Російського радіо" і радіо Rocks.

Про це свідчать дані про структуру власності відповідних ЗМІ Віктора Пінчука, поданих до Нацради з телебачення і радіомовлення.

Зокрема, Олена Тімкіна виявилася власником 22,5% «телерадіокомпанії МАН", що має ліцензію на мовлення під брендом KissFM. Також 12,5% "радіокомпанії Ностальжі«, що веде мовлення під торговою маркою MelodiaFM, і 6%» телерадіокомпанії віко", що працює під брендом Радіо Relax.

Росіянка Олена Тимкіна управляє 3 офшорними компаніями, кінцевим бенефіціаром якої є олігарх Віктор Пінчук. Це Booster Limited, Vedelle Limited і Tomkins Trading Limited.

У частині медіа-активів олігарха Олена Тімкіна вказана як громадянка Росії, в частині-як резидент Франції.

Популярні новини зараз
Комунальники встановлюють нові тарифи з 1 травня: кому приготуватися до подорожчання Кожному пенсіонеру підвищать індивідуально: у кого зміняться виплати Перевіряйте банківську картку: українцям додатково виплатять по 4000 гривень Віддавати по 10% від пенсії не доведеться: "Київстар" порадував стареньких бюджетним тарифом
Показати ще

Це пояснюється тим, що згідно з британським реєстром юридичних осіб, Олена Тімкіна є цивільною Росії, що має посвідку на проживання у Франції. Про це йдеться в установчих документах британської Whiteacre Resources LTD (Лондон), якою Тімкіна керувала з 2017 по 2018 рік.

Нагадаємо, Віктор Пінчук володіє одним з найбільших медіа-активів в Україні, який об'єднує телеканали ICTV, СТБ, «Новий Канал», цілий ряд радіостанцій і друкованих видань.

У 2019 році ЗМІ повідомляли про намір Пінчука продати основні телеканали, проте медіа-холдинг спростував цю інформацію. Серед ймовірних покупців тоді розглядалися структури Віктора Медведчука, проте документального підтвердження угоди не виявилося.

Основним бізнесом Пінчука є трубно-колісна компанія»Інтерпайп". З 2016 року вона знаходиться в складному фінансовому становищі після введення Росією ряду торгових обмежень.