Держекоінспекція Південно-Західного округу спільно з Миколаївською ОДА проведуть природоохоронні заходи у прибережно-захисній смузі Чорного моря, щоб перевірити дотримання вимог законодавства.

Про це повідомив голова Державної екологічної інспекції Андрій Мальований - йдеться на офіційному сайті відомства.

«Так, місцева влада планує залучити додаткову техніку та оснащення, необхідне під час проведення перевірок.

Особливу увагу під час заходів контролю буде зосереджено на дотриманні вимог скиду стічних вод та поводженні з відходами», - зазначив Андрій Мальований.

Складовою такої комплексної перевірки буде і контроль за дотриманням природоохоронного законодавства в акваторії Чорного моря. В першу чергу ДЕІ проконтролює власників суден, що швартуються в портах.

Популярні новини зараз
Відвикайте від опалення: українців просять зробити це до вимкнення, щоб не постраждати Для пенсіонерів буде більше грошей у квітні Українцям готують тарифний удар після опалювального сезону Нова смертельна хвороба набирає обертів - "корона" допомогла їй обійти імунітет
Показати ще

«Наразі ми проводимо закупівлю дронів, використання яких дозволить виявляти порушення з повітря. ДЕІ вже застосовує практику фіксації розливу нафтопродуктів, вирубки дерев та виявлення незаконних сміттєзвалищ за допомогою супутникових знімків у рамках меморандуму з Національним центром управління та випробувань космічних засобів. Власні дрони нададуть можливість робити це оперативніше», - додав Андрій Мальований.