За даними фінансової звітності ДП "Украерорух", середня зарплата персоналу на підприємстві за підсумками трьох кварталів 2020 року склала 14 тис.грн. У листопаді 2019 року, коли Андрія Ярмака тільки призначили в.о. директора компанії, цей показник був на рівні 25-30 тис. грн. Про це повідомляє "КП в Україні".

Зниження оплати праці співробітникам підприємства констатували в організації StateWatch, зазначивши, що зарплатний фонд керівництва ДП при цьому в три рази перевищує витрати на зарплати персоналу.

"Середньомісячні витрати на оплату праці рядових співробітників склали 25,2 тис грн, на Адміністративний персонал – 28,8 тис грн, в той час, як на директора підприємства – 95,7 тис грн", - сказано в звіті.

Також зазначається, що у 2019 році, коли фінансовий стан ДП "Украерорух" ще не був настільки критичним середньомісячні витрати на директора були нижчими і становили - 78 тис грн.

Згідно з деклараціями про доходи, Ярмак у грудні 2019 року отримував зарплату в розмірі 131 082 грн. Проте вже в лютому і березні 2020 року його місячні заробітки досягли 210 тис.грн.

Популярні новини зараз
Залишився тиждень: українці ризикують пропустити важливу процедуру Доведеться заплатити сотні тисяч: в Україні виставляють величезні штрафи за газ Астролог назвав точну дату закінчення війни – надії на 2024 рік були марними Оля Полякова дізналася, що вагітна після розлучення: як насправді з'явився Буряковський
Показати ще

Підвищення зарплати Ярмака відбувалося на тлі зростання збитків "Украерорух", що в цілому заборонено.

У фінансовому плані підприємства на 2020 рік сказано, що заробітна плата керівника залежить від "фінансових показників" ДП. Її збільшення, відповідно, має бути обґрунтоване успішністю і прибутковістю "Украероруху". І в разі зростання збитків компанії, як це відбувається сьогодні, логічно, що заробітки Ярмака повинні були б зменшиться.

Документ з фінпланом підприємства на 2020 рік, в якому Ярмаку прописана зарплата в розмірі 200 тис.грн на місяць, він підписав сам особисто.

При цьому, заробітні плати персоналу "Украероруху" сьогодні урізані в половину, і більшість співробітників працюють всього за 0,5 ставки.

Не торкнулося скорочення зарплат хіба що представників адміністрації. Наприклад, адміністративний директор "Украероруху" Оксана Ожигова за два місяці роботи задекларувала зарплату в розмірі майже 100 тис.грн (98 689 грн).

Нагадаємо, збитки ДП "Украерорух" перевищили 1 млрд грн і продовжують зростати.

З метою економії, Ярмак нещодавно прийняв рішення звільнити всіх диспетчерів Чернівецького аеропорту. Місцева влада зажадала від КМУ не допустити цього, адже місто втратить можливість приймати і відправляти літаки.