Випадки браконьєрства на Чорному морі будуть фіксуватись за допомогою дронів.

Про це сьогодні повідомив голова Державної екологічної інспекції України Андрій Мальований.

Він також додав, що спільно з представниками Державної прикордонної служби ДЕІ планує посилення заходів контролю у морській акваторії.

Так, для виявлення порушень будуть використовуватися дрони, які ДПС активно використовує у своїй роботі.

"За допомогою безпілотників прикордонники здійснюють обстеження морської акваторії. Нерідко ними виявляються і порушення природоохоронного законодавства, зокрема, факти браконьєрського промислу. У разі виявлення таких випадків Держприкордонслужба передаватиме інформацію ДЕІ. На основі цих даних інспекція зможе провести позапланову перевірку, притягнути порушників до відповідальності та конфіскувати незаконні знаряддя лову", - уточнив очільник відомства.

Популярні новини зараз
"Іди в Україну, ти, бл**ь, служи": розлючені українці накинулися на працівників паспортного столу в Польщі Фруктів не наїмося: який дефіцит чекає Україну Українцям вказали на два обов'язкові платежі, які не можна ігнорувати Які електроприлади "тягнуть" найбільше - зараз це дуже важливо знати
Показати ще

Андрій Мальований також наголосив, що така співпраця є вкрай важливою для протидії браконьєрству, адже щороку обсяги незаконного вилову риби зростають. У 2019 році ДЕІ склала 3680 адміністративних протоколів на порушників правил рибальства, а у 2020 році ця кількість склала вже 5286. І це лише виявлені випадки. Значна кількість фактів браконьєрства залишається в тіні.