Член тимчасової слідчої комісії з оцінки стану "Укрзалізниці" Олександр Сухов повідомив, що 18 березня відбудеться наступне засідання комісії, на якому має бути присутнім голова правління держкомпанії Володимир Жмак.

“У нас було одне засідання, на якому ми заслуховували міністра інфраструктури Владислава Криклія і голову наглядової ради, ні у Жмака, ні у кого-небудь іншого ми в той день пояснення не відбирали, а планували це зробити в наступний четвер, 18 березня. У нас заплановано засідання, куди ми запросили Жмака та інших осіб", — повідомив нардеп.

Також він уточнив, що діяльність ТСК розділена на блоки і кожен її учасник відповідає за свій напрямок.

"Я, наприклад, займаюся правоохоронною діяльністю-все, що пов'язано з кримінальними провадженнями. І на першому засіданні ми ще не отримали відповіді, на які ми направили запити. Запити ми робимо для того, щоб в цьому розібратися, а не так, що до нас прийде кожен працівник і буде надавати інформацію", — розповів Сухов.

Нагадаємо, 11 березня директор з комерційної роботи і логістики АТ "Укрзалізниця" Іраклій Езугбая заявив про свій відхід з компанії. Рішення прийнято у зв'язку з тиском на правління і блокуванням реформи держмонополії.

Популярні новини зараз
Готуйте гаманці: українцям за лічені дні підвищать тарифи на комуналку, що подорожчає Жертвувати шлунком заради комуналки більше не доведеться: пенсіонерам призначать доплати Показники лічильника вже не аргумент: українців змушують платити за світло більше, ніж "накрутили" Готуйте документи: "Укрпошта" розпочинає виплати до 3 тисяч гривень
Показати ще

Як повідомляли ЗМІ, наприкінці грудня 2020 року правління УЗ заявило про старт реформування компанії та створення окремих бізнес-вертикалей. Відповідне рішення підтримало Міністерство інфраструктури.

На початку лютого наглядова рада АТ "Укрзалізниця" постановила скасувати рішення правління компанії про створення філії вантажних перевезень UZ Cargo, тим самим зупинивши реформу.