Мережа автозаправних станцій ОККО запустила "антинародну програму": бере участь у картельній змові, заробляє на українських водіях надприбутки і знищує конкурентів.

Як повідомив блогер і журналіст Сергій Іванов на своїй сторінці Facebook, ОККО лобіює свої інтереси за допомогою «кишенькової» нафтогазової Асоціації України, якою керує Неля Привалова, а також "штатного експерта « - директора консалтингового агентства» А95" і профільного сайту Enkorr Сергія Куюна. Асоціація на рівні офісу президента і Кабміну лобіює проведення перевірок мереж АЗС, які продають паливо дешевше, ніж ОККО. Зі свого боку Сергій Куюн очолює медіа атаки. У професійних колах його називають "медіа-кілером", який на замовлення топ-менеджменту ОККО знищує конкурентів у ЗМІ та соцмережах. Куюн також публічно виправдовує різке зростання цін на бензин і дизельне паливо, яке в останні тижні спостерігається на заправках ОККО. "Коли мережі АЗС підвищують ціни на паливо, як правило, нам пояснюють це подорожчанням нафти...Але крім подорожчання нафти існують інші речі-наприклад, картельні змови, які дозволяють нарощувати ціни далі і далі», — пише Сергій Іванов.

До теперішнього моменту вартість бензину на заправках ОККО вже перевищила 31 грн/л.при цьому навіть з урахуванням нинішньої ціни на нафту, об'єктивна вартість бензину — 26-27 грн, а дизельного палива 24 грн. Однак ОККО торгує дизелем по 31,99 грн, в той час як ціна дрібного опту (продаж бензовозами) становить 21,75 грн. Різниця між цінами на АЗС і дрібним оптом і є надприбутком мережі. "Різниця в 10,24 грн і це при тому, що на дрібному опті теж є заробіток. Тому зрозуміло, що мінімум 11 грн прибутку — це ні що інше як грабіж автомобілістів», — пише Іванов.

Популярні новини зараз
Зміна ціни на електроенергію: у НКРЕКП зробили заяву для споживачів Готуйте документи: "Укрпошта" розпочинає виплати до 3 тисяч гривень Олена Зеленська здивувала українців своїми ногами, але пояснила, чому так сталося Нова смертельна хвороба набирає обертів - "корона" допомогла їй обійти імунітет
Показати ще

За його даними, у змові з ОККО складаються WOG і SOCAR, які також «диктують ринку свої завищені ціни за допомогою кишенькової нафтогазової Асоціації України». "Відбувається банальне грабіжництво заради надприбутку. Монополісти наварюють з кожного літра 6-8 грн чистої маржі, паралельно пресуючи конкурентів за допомогою Асоціації і штатних "експертів", - пише блогер.

Нагадаємо, в 2019 році Антимонопольний комітет на основі розслідування про підвищення цін на бензин А-95 і дизельне паливо оштрафував мережі WOG, ОККО і Socar на 77 млн грн за змову. Схоже розслідування АМКУ вів і в 2016 році. Тоді компанії оштрафували на 204 млн грн.