При цьому відносини з орендарями площ ринку, його працівниками та відвідувачами - будуть переведені в цивілізоване русло.

Про це йдеться в інтерв'ю "Апостроф"представника компанії-співвласника ринку Віктора Бондара.

"Ми плануємо розвивати "Столичний" за кращим світовим стандартам і залучати до цього процесу інституційних європейських інвесторів... Ми дуже зацікавлені в тому, щоб ринок розвивався, тому будемо приділяти увагу, безпосередньо спілкуватися з кожним із орендарів... Ми зі своєї сторони мають намір повернути цивілізовані відносини - коли кожен орендар, який працює на території "Столичного", офіційно платить оренду і при цьому має гарантії, що без перешкод зможе використовувати свої орендовані майданчики для ведення господарської діяльності", - розповів Бондар.

Аналогічний підхід, за його словами, буде і до працівників ринку.

"Ми збираємося поспілкуватися з кожним з працівників, оцінити його професійні якості. І якщо кваліфікація працівника буде відповідати належним критеріям, якщо він доведе свою професійну спроможність виконувати професійні обов'язки, працювати в інтересах як всього ринку в цілому, так і окремих його складових - я маю на увазі і власників та орендарів та відвідувачів ринку - то він, безумовно, залишиться на "Столичному"... Ми будуємо цивілізоване підприємство, за кращим європейським і світовим зразкам та стандартам, тому і відносини з співробітниками збираємося будувати на таких же принципах", - підкреслив представник компанії-співвласника "Столичного".

Популярні новини зараз
Нова війна, тепер космічна: астрономи розповіли, як НЛО прилетять боротися за воду Головне за 24 квітня: бунт українців у Польщі, трагедія Каті Репяхової, важливий день та різке підвищення цін Фруктів не наїмося: який дефіцит чекає Україну Українцям 60+ нададуть грошову допомогу, можна запросити рідних: як подати заявку
Показати ще

Він також розкрив деякі подробиці корпоративного конфлікту навколо ринку "Столичний".

"Серед найважливішого тут те, що на сьогоднішній день триває ряд судових процесів, ініційованих чинним керівником ТОВ "РСХП "Столичний" Рустемом Абдукадировим, який отримав цю посаду і займає її протиправним способом. Це людина, яку обґрунтовано відносять до так званого "Єнакіївського угруповання". В результаті його дій, а саме після кількох заяв, які він подавав з метою потрапити в "потрібного" для нього суддю, були ініційовані судові процеси, за результатами яких було винесено постанову Про забезпечення позову і заборонено учасникам, тобто власникам самого товариства, звільняти його з посади. Це, безумовно, абсолютно протиправна практика, коли власники підприємства не можуть звільнити його керівника... що ж до самого корпоративного спору, то ситуація виглядає наступним чином. Частка в статутному капіталі ринку "Столичний", яка належала бенефіціарному власнику Олександру Стельмаху, була викуплена іноземними інвесторами. Але після укладення відповідних угод Олександр Стельмах і підконтрольна йому компанія "Гудлайт Кепітал Лімітед" відмовилися від виконання зобов'язань за цими договорами і, одночасно вирішили, що можуть не повертати сплачені ним кошти. Тому іноземний інвестор звернувся до суду, і на підставі відповідного рішення суду ця частка була витребувана у компанії "Гудлайт Кепітал Лімітед", зазначив Бондар.

Він додав, що на сьогоднішній день відносно ринку "Столичний" було відкрито провадження у справі про банкрутство, що, на його думку, позитивно позначиться на вирішенні складної ситуації на підприємстві.

"Це, безумовно, позитивне рішення. Ми бачимо в цьому додатковий контроль з боку кредиторів, оскільки суд підтвердив, що у підприємства є заборгованість і необхідність в тому, щоб щодо нього була введена окрема посада розпорядника майна. Фактично, це означає, що тепер жодна угода не може бути укладена і ніяке майно не може бути відчужене, якщо це суперечить інтересам як самого боржника, так і його кредиторів. При цьому всі невигідні суспільству угоди будуть визнані такими, що не відповідають цим інтересам. Тому введення зовнішнього управління і відкриття провадження у справі про банкрутство в даному випадку є позитивним кроком, таким, що дозволить кредиторам і боржнику провести інвентаризацію і відновити довіру з боку орендарів ринку, інвесторів і споживачів послуг", - резюмував Бондар.