Компанія «Інтерпайп» олігарха Віктора Пінчука відстоює право продовжувати отримувати корупційну ренту на тендерах державних компаній «Укрзалізниця» і «Нафтогаз».

Про це заявив економіст Борис Кушнірук на своїй колонці на сайті LIGA.net.

«17 березня розглядатиметься апеляція «Інтерпайп» на рішення АМКУ про штраф і відсторонення від тендерів «Укрзалізниці» на три роки. І ще не факт, що наші суди не пристануть на «валізи» важливих аргументів та дзвінки від дуже впливових осіб, які проситимуть закрити очі на факти змови, яка здійснювалась «Групою Інтерпайп» не без згоди з боку керівництва «Укрзалізниці», - наголосив Кушнірук.

АМКУ викрив зловживання «Інтерпайпу» на тендерах «Укрзалізниці» ще наприкінці минулого року і відстороним компанії Пінчука від участі в державних закупівлях на 3 роки. Одна «Інтерпайп» оскаржив це рішення в суді.

Нагадаємо, з 2015 року компанія «Інтерпайп» отримала державне замовлення на суму понад 16 млрд грн. Найбільше коштів компанія олігарха Пінчука отримала від державних Нафтогазу та Укрзалізниці.

Популярні новини зараз
Життя стане солодшим без цукру: в Україні супермаркети оновили ціни на сіль, майонез та кетчуп На школи тепер чекають масові перевірки: батьки домоглися свого Доведеться платити по 8,79 грн за кВт: енергетики попередили всіх споживачів Як в інших країнах звикли підтирати попу і чому на нас дивляться, як на дурнів: вся справа в культурі
Показати ще

В березні 2021 року видання «РБК-Україна» випустило розслідування про 3-кратне завищення цін на труби компанією «Інтерпайп» для «Нафтогазу» у порівнянні з цінами по контрактах «Інтерпайпу» з російською компанією «Башнєфть».

Згодом Антимонопольний комітет отримав документи для перевірки фактів завищення цін на трубну продукцію компанією «Інтерпайп» для «Нафтогазу» в 2015-2020 роках.