Влада повинна надати можливість працювати власним енергетичним і вугільним підприємствам, а не закуповувати електричну енергію в Росії і Білорусі.

Про це заявив колишній голова Верховної Ради Володимир Литвин в ефірі телеканалу «Україна24».

«В України наскільки я знаю є достатньо потужностей, їх потрібно задіяти. І ми повинні робити все, щоб люди мали роботу, щоб тут сплачувалися податки і працювали всі наші підприємства. Я переконаний, що ми повинні відійти від того історичного періоду, коли в нас була єдина система (енергетична – прим.), був замкнутий цикл», - заявив Литвин.

На його переконання, абсолютна більшість людей дотримуються такої ж думки про недопустимість імпорту, в той час як українські підприємства залишаються без роботи.

«Енергетика – це питання національної безпеки, то й думаю що ми повинні відповідним чином діяти. І я думаю, що президент Зеленський, який демонструє те, що може імпонувати як рішуче лідерство. Я думаю, розгляне і цю проблему», - додав Литвин.

Популярні новини зараз
Валютний ринок чекають важливі зміни: як можна буде здати чи купити долари Були гроші і не стало: банкомати ПриватБанку дивують "фокусами" при знятті готівки В Україні змінюють правила виплат для ВПО: потрібно принести один документ Київстар раптово змінює тарифи: що стосується всіх абонентів
Показати ще

Нагадаємо, Україна відновила імпорт російської електроенергії з січня 2021 року. За перші два місяці було імпортовано майже 600 млн кВт годин на суму 900 млн грн.

Поставки здійснюються як напряму з Росії, так і в обхід через Білорусь. Основним імпортером струму з Білорусі стала компанія «Дніпросталь-Енерго» Віктора Пінчука.