Національна комісія, що здійснює державне регулювання в сферах енергетики та комунальних послуг (НКРЕКП) фактично здійснює державну зраду, покриваючи імпорт електричної енергії з Росії і Білорусі на тлі зупинки українських електростанцій.

Про це заявила народний депутат Людмила Буймістер в ефірі телеканалу «Україна24».

«Сьогодні Національний регулятор, на мою думку, скоює державну зраду. Тому що на тлі того, що у нас профіцит потужностей в системі, тобто у нас занадто багато електроенергії, вони планують завозити з Білорусії. За російської атомної електростанції, побудованої «Росатомом». Тобто ми як країна вбиваємо власну генерацію, ми позбавляємо робочих місць власних енергетиків, ми розвалюємо свою енергетичну систему в інтересах країни-агресора», - зазначила нардеп.

За її словами, поставки російської електроенергії є елементом гібридної війни, яку Росії веде проти України. Мета цієї війни – зірвати інтеграцію України до Європейської енергосистеми і встановити тотальний контроль над українським енергоринком.

«Це послідовні кроки, які призводять до втрати енергетичної незалежності держави. Такі дії – це пряма загроза національній безпеці, сьогодні я це можу заявити з впевненістю. А говоримо ми про Європу, про інтеграцію, про те, що ми рухаємося в Європу. Як ми туди будемо рухатися? З вимкненими атомними блоками і зеленими електростанціями і імпортом електроенергії з Білорусії? Хто нас там таких чекає?», - додала Буймістер.

Популярні новини зараз
"Земля затремтить під ногами": ясновидець Герман побачив точний рік перемоги України Дніпровська дівчина-хатико повернулася, але тепер вона нападає на людей Спіймали на вулиці та примусово відвезли в ТЦК: українцям розповіли, як себе поводити Доведеться платити по 8,79 грн за кВт: енергетики попередили всіх споживачів
Показати ще

Нагадаємо, в лютому 2021 року голова НКРЕКП Валерій Тарасюк з трибуни Верховної ради публічно захищав імпорт електричної енергії з Росії, заявляючи про його користь для енергосистеми.

Україна відновила імпорт російської електроенергії з січня 2021 року. За перші два місяці було імпортовано майже 600 млн кВт годин на суму 900 млн грн.

Поставки здійснюються як напряму з Росії, так і в обхід через Білорусь. Основним імпортером струму з Білорусі стала компанія «Дніпросталь-Енерго» Віктора Пінчука.