Національна економічна стратегія-2030 стане основою для розроблення міністерствами планів заходів, програмних і стратегічних документів, а також проектів законів.

Про це йдеться у постанові Уряду №179 від 3 березня.

НЕС-2030 має синхронізувати діяльність міністерств, визначивши конкретні пріоритети державної політики. Документ також виступить підґрунтям для розроблення законодавчих ініціатив, адже визначає вектори розвитку економіки на найближчі роки.

Зазначимо, Моніторинг виконання Національної економічної стратегії до 2030 року буде здійснюватися на єдиному веб-порталі електронного урядування шляхом аналізу досягнення цільових індикаторів документа. Результати моніторингу виконання Стратегії будуть розглядатися Кабінетом Міністрів України. Очікується, що перегляд Стратегії здійснять у 2024 та 2027 роках з урахуванням результатів її виконання.

Нагадаємо, Уряд затвердив Національну економічну стратегію до 2030 року на засіданні 3 березня. До створення НЕС-2030 долучилися понад 500 учасників: представники більш як 20 аналітичних центрів, понад 30 бізнес-асоціацій, 40 органів виконавчої влади, експертного середовища та громадянського суспільства, народні депутати.

Популярні новини зараз
Почекайте з покупками: виплати пенсій затримають Одні поїдуть, інші не доживуть: як зміниться Україна у найближчі 15 років "Нафтогаз" попередив усіх: потрібно встигнути до 25 квітня Українські пенсіонери отримають по 500 гривень "бонусу": хто у списку "літніх" щасливчиків
Показати ще