Наглядова рада АТ "Укрзалізниця" працює не легітимно, вона не може ініціювати зняття голови правління компанії Жмака.

Про це пишуть ряд ЗМІ.

Згідно даних ЗМІ, за статутом АТ до наглядової ради Укрзалізниці має входити 4 незалежні члени, проте зараз працює тільки троє з них. Після відставки Ослунда заміну йому так і не знайшли.

Більш того, при поточному голові наглядової ради Шевки Анджунере, це вже четвертий голова правління, обраний цією ж Наглядовою радою. Тому причиною катастрофічних збитків компанії є не правління, а саме Наглядова рада.

Нагадаємо, раніше стало відомо, що наглядова рада АТ "Укрзалізниця" розглядає відсторонення голови правління компанії Володимира Жмака. Про це LIGA.net повідомив високопоставлений співрозмовник в УЗ. Причиною відсторонення може стати різне бачення розділу і реструктуризації УЗ, зазначає співрозмовник.

Популярні новини зараз
ПриватБанк без розбору блокує платежі українців: покупки перетворилися на "лотерею" Один день – 1 гривня: "Київстар" підказав як користуватися послугами майже задарма Звертайте увагу на серійний номер: які гривневі банкноти можна продати за нечувані суми Українцям 60+ нададуть грошову допомогу, можна запросити рідних: як подати заявку
Показати ще

Як раніше повідомляли ЗМІ, члени Наглядової ради "Укрзалізниці" в порушення законодавства України призначали собі зарплати, розміри яких перевищували в 30 – 40 разів норми, встановлені в державі. Суми щомісячних виплат сягали майже 500 тисяч гривень.

Економічний експерт Борис Кушнірук зазначив, що в деклараціях членів Наглядової ради вказані заробітні плати, в 30, у деяких і в 40 разів перевищують законодавчі норми.