Про це сказав Предстоятель Української Православної Церкви Митрополит Онуфрій у проповіді після читання першої частини Великого канону преподобного Андрія Критського у Києво-Печерській лаврі, повідомляє Центр інформації УПЦ з посиланням на news.church.ua.

«Ми постимося тому, що хочемо повернутися в Рай ... Спасіння, Рай повертаються тільки одним шляхом - коли людина йде догорою спасительних заповідей Божих. А піст і молитва є помічниками нам на цьому шляху. Господь любить нас більше, ніж ми собі можемо уявити. Навіть найніжніша мати не може так любити свого сина чи дочку, як Бог любить кожного з нас. І коли ми постимо, то Богу це приємно. Не тому, що Йому потрібен піст - нам потрібен піст. Але, оскільки Він нас любить, Він радіє, коли ми постимо», - зазначив Митрополит Онуфрій.

Предстоятель поділився прикладом того, як Господь любить тих, хто поститься.

«Один духовний старець проходив через село і побачив похоронну процесію. Несли померлу людину. І він бачив, що за тілом померлого йдуть два ангела. Старець здивувався, що начебто проста людина, а таку честь має від Бога. І він захотів дізнатися, що ж такого людина зробила, що вона заслужила таку честь від свого Творця. І він звернувся до Господа: «Господи, відкрий, що це за людина, що вона зробила, що Ти такі милості їй посилаєш!», - розповів Митрополит Онуфрій.

Господь почув молитву старця, і ангели підійшли до нього і один сказав: «Я - ангел середи». Другий каже: «Я -ангел п'ятниці Цей чоловік у своєму житті намагався дотримуватися посту в середу і п’ятницю. І навіть коли він був хворий, лежав на смертному одрі, йому було дуже важко, але він все одно намагався дотримуватися посту в ці дні. І тому, коли він помер, Господь послав нас, щоб ми проводили його тіло в землю, а душу - на Небо».

Популярні новини зараз
Українців поставили у жорсткі рамки: почнуть обмежувати Що насправді роблять контролери з вашими лічильниками: чого боятися, а чого не варто Українцям вказали на два обов'язкові платежі, які не можна ігнорувати Які електроприлади "тягнуть" найбільше - зараз це дуже важливо знати
Показати ще

І старець здивувався, як Господь благоволить до тих людей, які намагаються дотримуватися посту, змушують себе дотримуватися посту», - підкреслив Блаженніший.

Предстоятель нагадав, що «Бог любить, коли ми змушуємо себе робити добро. А одна з найбільших добрих справ - це піст і молитва».

Митрополит Онуфрій побажав вірянам, щоб вони дотримувалися посту у міру своїх сил, докладаючи до нього молитви, «і може повільними кроками, не семимильними, а такими маленькими кроками, дитячими - а все-таки йти тим шляхом, який веде людину до втраченого Раю і Царства Небесного».