В Європі зафіксували новий історичний максимум виробництва вітрової електроенергії – 2 787 ГВт.год за добу.

За даними WindEurope, рекорд було встановлено 11 березня 2021 року.

Відновлювальна енергія вітру забезпечила 28,9% добового попиту на електроенергію. При цьому, найбільша частка була зафіксована в Данії – 89%. Лідером виробництва електроенергії з вітру за добу стала Німеччина – 1 022 ГВт.год. Європейська мережа системних операторів передачі електроенергії (ENTSO-E) зафіксувала 122,9 ГВт на піку виробництва електроенергії з вітру.

Станом на кінець 2020 року, в Україні частка вітроенергетики сектору ВДЕ становила 15,4%, а енергетичного сектора країни в цілому – 2,2%.

Нагадаємо, найбільшою вітроелектростанцією в Україні залишається ДТЕК Ботієвська ВЕС. Вона також входить у п'ятірку найбільших в Центральній і Східній Європі. У 2020 році ВЕС згенерувала в енергосистему України 607 млн кВт.год – цього достатньо, щоб забезпечувати електрикою 306,5 тисяч домогосподарств протягом року. Генератори вітропарку дозволяють знизити шкідливі викиди в атмосферу приблизно на 730 тис. т СО2, що прирівнюється до викидів 365 тис. авто щорічно.

Популярні новини зараз
"Земля затремтить під ногами": ясновидець Герман побачив точний рік перемоги України Почекайте з покупками: виплати пенсій затримають Подорожчання майже на 40%: українців чекає "сюрприз" у платіжках Українські пенсіонери отримають по 500 гривень "бонусу": хто у списку "літніх" щасливчиків
Показати ще