Рада національної безпеки і оборони України має уважно вивчити бізнес олігарха Віктора Пінчука на території Російської Федерації.

Таку думку висловив керівник платформи "Національна стратегія розвитку" Дмитро Співак в інтерв'ю на телеканалі "Україна24".

"Скажіть мені, Ось Я вам показав на цифрах, як концерн "Інтерпайп" одного відомого олігарха Віктора Пінчука впливає на національну безпеку, впливає на корупцію, впливає на наші з вами тарифи, впливає десь навіть на якусь державну політику. Що це за монополії у нас? І тоді у мене питання. А чому РНБО не приймає по ньому ніяких санкцій?» ,- повідомив співак.

За його словами, філія "Інтерпайпу" в Москві за останні 5 років сплатила сотні мільйонів рублів податковий платежів до бюджету країни - агресора.

"А-йя-йяй хочеться сказати. А як це так? Я не зрозумів, всі тварини рівні, а є Рівне? Це ж агресор. А ми туди гроші платимо в бюджет", - зазначив він.

Популярні новини зараз
"Нафтогаз" дав 9 днів: що потрібно зробити навіть якщо газ не споживаєте Відвикайте від опалення: українців просять зробити це до вимкнення, щоб не постраждати Показники лічильника вже не аргумент: українців змушують платити за світло більше, ніж "накрутили" Готуйте документи: "Укрпошта" розпочинає виплати до 3 тисяч гривень
Показати ще

Крім цього « "Інтерпайп «в останні кілька років став монопольним постачальником труб для державного» Нафтогазу", отримавши за останні 5 років понад 16 млрд грн від Державної компанії.

"Цей же" Інтерпайп " є монопольним постачальником труб на наш український Нафтогаз. Далі увагу. За ціною, в 2-3 рази перевищує їх номінальну вартість, ринкову вартість і т.д. більш того, власне Нафтогаз, наприклад, з Дніпропетровська в Полтаву труби їдуть чомусь дорожче, ніж вони їдуть в Західний Сибір. Ви мені не можете пояснити логістику?",- додав керівник платформи "Національна стратегія розвитку".