У столиці перенесли Хресний хід віруючих Української Православної Церкви, запланований на 21 березня, через вступ у дію заборони на проведення масових заходів.

Як повідомляє Центр інформації УПЦ, мер Києва Віталій Кличко сьогодні у своєму телеграм-каналі заявив про введення суворих карантинних обмежень з 20 березня до 9 квітня.

Залежно від епідеміологічної ситуації рішення про проведення Хресних ходів у інших областях буде прийматися кожної єпархією окремо.

За даними на 18 березня, анонсовано проведення Хресних ходів у день Торжества Православ'я у Запоріжжі, Харкові, Черкасах, Рівному, Чернівцях, Кропивницькому, Дніпрі та інших містах.

Як повідомлялося раніше, 21 березня, у Неділю Торжества Православ'я в усіх єпархіальних центрах Української Православної Церкви були заплановані хресні ходи і молитовні стояння.

Популярні новини зараз
Громадський транспорт подорожчає для всіх, окрім пенсіонерів: скільки доведеться платити з 1 травня Побутовим споживачам пригрозили відключенням електроенергії: хто у "чорному списку" Хліб, молоко, м'ясо та навіть яйця: в Україну несеться різке подорожчання на важливі продукти Борги анулюють: українцям дали новий шанс у важкі часи
Показати ще

Предстоятель Української Православної Церкви звернувся до віруючих із закликом взяти участь у хресних ходах і молебнях в день Торжества Православ'я для свідоцтва вірності канонічній Церкві і Україні.

«Не дивлячись на численні прохання та звернення, в нашій державі не скасовані закони, які були прийняті попередньою владою, і які суттєво обмежують права віруючих Української Православної Церкви. Хотілося б, щоб голос наших віруючих все ж був почутий. Тому благословляю у першу неділю Великого посту, коли святкуватиметься Торжество Православ'я, у всіх єпархіальних центрах нашої Церкви провести традиційні для цього дня хресні ходи і молитовні стояння, з урахуванням епідемічної ситуації. Ми з молитвою на устах і святинями в руках повинні пройтися по вулицях рідних міст, для того, щоб засвідчити і нашу вірність Святому Православ'ю, і нашу любов до рідної Української землі - нашій земній Батьківщині», - закликав Митрополит Онуфрій.

Предстоятель підкреслив, що православні українці - віруючі УПЦ - мають право захищати свою віру.

«Ми є громадянами України, та у нас є завойоване кров'ю наших предків право сповідувати Православну віру так, як це заповідали Христові апостоли і святі отці», - зазначив Предстоятель Української Православної Церкви.