Перший в Україні приватний Гірничо-металургійний університет "Метінвест політехніка" в Маріуполі отримав ліцензії на підготовку фахівців.

Університет будується компанією Метінвест Ріната Ахметова. Вже наступного року планують набір 200 студентів, повідомляє "РБК-Україна."

За словами інвестора проекту Ріната Ахметова, його метою є збереження промисловості в Україні.

Відзначається, що навчальний корпус і кампус буду створені за дизайном японського архітектора Хірокі Мацуури. Лабораторії обладнуються Siemens, Schneider Electric та іншими міжнародних корпораціями. Розробка IT-інфраструктура анонсована від Microsoft. Також новий вуз у Маріуполі – передбачає облагороджування Міського саду та реконструкцію стадіону «Азовець».

"Щоб Україні не втратити свою промисловість, перший і найважливіший крок, який необхідно зробити-це повернути технічну освіту на його історично високий рівень. Той рівень, який дозволить підприємствам успішно працювати і випускати якісну продукцію, а їх співробітникам – гідно жити і пишатися своїми професіями», - зазначив бізнесмен, додавши, що головна інвестиція – це отримання хорошої освіти.

"Упевнений, саме підвищення якості освіти має стати національною ідеєю України", - резюмував Ахметов.

Популярні новини зараз
Почекайте з покупками: виплати пенсій затримають ПриватБанк попередив українців про важливе оновлення: що змінилося "Нафтогаз" попередив усіх: потрібно встигнути до 25 квітня Українські пенсіонери отримають по 500 гривень "бонусу": хто у списку "літніх" щасливчиків
Показати ще