Литва домагається введення міжнародних санкцій щодо Білоруської АЕС та її контрагентів, серед яких можуть опинитися українські компанії-імпортери, зокрема "Інтерпайп" Віктора Пінчука.

Про це повідомив колишній посол Литви в Україні Пятрас Вайтекунас.

«Я не тільки дуже сподіваюся (на введення санкцій-прим.), але я знаю, що Литва дуже багато працює в цьому напрямку. Чи буде результат - я сподіваюся, що буде», - повідомив він в ефірі телеканалу «Україна24».

Він зазначив, що цивілізовані країни не повинні купувати ядерну енергію з електростанції в Островці, оскільки ця станція небезпечна.

«Ми не повинні піднімати ядерну електричну енергію з Білорусі, з Островецької ядерної станції, тому що ця станція не безпечна. І головне - не пропускати цю електроенергію в Європу. Потрібно просто бойкотувати і блокувати це", - зазначив він.

Популярні новини зараз
Українські пенсіонери отримають по 500 гривень "бонусу": хто у списку "літніх" щасливчиків Чому українцям необхідно заповідати майно вже зараз та як це зробити правильно Валютний ринок чекають важливі зміни: як можна буде здати чи купити долари В Україні готується революція у житловій сфері
Показати ще

Нагадаємо, 19 березня президент Литви Гітанас науседа під час виступу у Верховній Раді закликав Україну припинити імпорт електроенергії з Білоруської АЕС.

Напередодні, 18 березня про необхідність обмеження імпорту заявив президент Володимир Зеленський, а наступного дня припинити імпорт пообіцяв в.о. міністра енергетики Юрій Вітренко.

Україна відновила імпорт електричної енергії з Росії та Білорусі в січні-лютому 2021 року. За перших два місяці, витрати на імпорт перевищили 900 млн грн.

Основним імпортером з Білорусі виступає компанія "Дніпросталь-Енерго" олігарха Віктора Пінчука.