Про це він пише на своїй сторінці в Facebook, де опублікував рейтинги кандидатів.

"Зовсім свіже опитування "Української соціологічної служби" говорить, що на першому місці самовисуванець Ноняк (18,6%), який перехворів коронавірусом. З невеликим відривом від нього йде свободівець Кошулинський (18,2%). А ось партнер Коломойського Шевченко, ім'я якого тісно пов'язують з «Буковеллю» остаточно втратив лідерські позиції і опустився на 4 місце (17,1%). Провладний Вірастюк має третю позицію (17,3%) і шансів піднятися вище у нього, швидше за все, немає. І замикає п'ятірку лідерів гонки Голинею від "Платформи громад" (6,3%)" - пише політтехнолог.

Падіння рейтингів нещодавнього фаворита виборчих перегонів Олександра Шевченка Загородній пов'язує, з підвищенням рівня захворюваності та смертей від коронавірусу, яка накрила округ після «Буковельських святкувань». "Всі ці гуляння "докотили" округ і область до небаченого досі сплеску пандемії, блок-постів в окрузі, переповнених лікарень, двох нових штамів коронавірусу і високої смертності. Агітація проходить в несприятливих умовах, люди реально стали боятися. Конкуренти, скоріше за все, попрацювали над тим, щоб люди розуміли звідки «ноги ростуть». І пан Шевченко тепер розплачується за це рейтингом і, можливо, депутатським мандатом", - пише експерт.

На думку експерта, невисокий рейтинг кандидата від» партії влади " Вірастюка, також пов'язаний з пандемією і неякісною роботою влади з протидії поширенню хвороби.

При цьому Загородній прогнозує невисоку явку на виборах і не виключає масштабні фальсифікації. "Оскільки багато різних ресурсів поставлено на карту, то здаватися не будуть і не виключені фальсифікації. Чим ближче 28 березня, тим більше ажіотаж і напруга зростає. Явка буде низькою, на рівні 30% через коронавірус, а можливо і локдаун. Тут все залежить від виборців і їх голосів, це в тому числі і оцінка того, що відбувається. І того, як штаб може мобілізувати своїх прихильників. А там можуть бути різні варіанти. Ну, і від того, хто і як буде рахувати. І як довго. І дорахують взагалі.» ,- резюмує політтехнолог.

Популярні новини зараз
Подорожчання майже на 40%: українців чекає "сюрприз" у платіжках Розписуватися буде не потрібно: коли повістка вважатиметься врученою Українські пенсіонери отримають по 500 гривень "бонусу": хто у списку "літніх" щасливчиків Німеччина вводить суворі обмеження: як це вплине на українців
Показати ще