Голова НКРЕКП Валерій Тарасюк задекларував купівлю автомобіля Lexus ES 250 вартістю 1 364 192 грн.

Про це свідчить оновлена Декларація голови НКРЕКП, оприлюднена на сайті Національного агентства з протидії корупції.

Автомобіль 2020 року випуску був оплачений двома траншами: спочатку аванс 30% вартості і оплата залишку суми через кілька днів. Ці витрати були задекларовані 5-9 лютого, а безпосередньо сам автомобіль-22 лютого.

Згідно з останньою декларацією Тарасюка, голова НКРЕКП володіє Lexus LS 460 L вартістю 1,14 млн грн. Також Porsche Macan ціною в 1,24 млн грн записаний на дружину Вікторію Крижановську.

Відзначимо, що в кінці грудня 2020 року члени НКРЕКП прийняли рішення виплатити собі квартальну премію в розмірі 50% посадового окладу.

Популярні новини зараз
Monobank "заморожує" особисті кошти українців: хто може залишитися без копійки Одні поїдуть, інші не доживуть: як зміниться Україна у найближчі 15 років "Нафтогаз" попередив усіх: потрібно встигнути до 25 квітня Доведеться платити по 8,79 грн за кВт: енергетики попередили всіх споживачів
Показати ще

Нагадаємо, Валерій Тарасюк очолив НКРЕКП у листопаді 2019 року. За даними народних депутатів-членів тимчасової слідчої комісії ВР, Тарасюк був призначений з ініціативи олігарха Віктора Пінчука.

У 2019 року за кілька місяців до призначень, Валерій Тарасюк виступив основним спонсором виборчої кампанії близького до олігарха Пінчука кандидата Сергія Лещенка на дострокових виборах до Верховної Ради. За даними Нацагентства з протидії корупції, Тарасюк перевів на рахунки Лещенка 414 тис. грн, що в 2 рази перевищувало річну зарплату Тарасюка на його основному місці роботи.