Олігарх Віктор Пінчук шкодить відносинам України з країнами Європейського Союзу і НАТО через лобіювання імпорту електроенергії з Білоруської АЕС.

Про це заявив політолог Кирило Сазонов.

«В один момент псевдозахідник Пінчук і його депутати в слузі народу повстали проти НАТО, протиставили себе цивілізованому світу. І все це через вузький комерційний інтерес їх патрона. Тепер диспозиція така-топиш за імпорт з Росії і з Білоруської АЕС – плюєш у бік НАТО», - зазначає політолог у своїй колонка для видання «Цензор.Ні».

За його словами, нещодавній виступ президента Литви Гітанаса Науседи у Верховній Раді по суті перетворив парламентських лобістів Пінчука на маргіналів.

"Візит президента Литви Гітанаса Науседи до України на довго запам'ятається лобістам олігарха Віктора Пінчука. Складно згадати, коли востаннє Президент країни НАТО так прямо мокав українських парламентаріїв у нечистоти. Мова про прохання, а правильніше сказати в нашій геополітичній диспозиції-вимозі Науседи припинити імпорт електроенергії з Білоруської АЕС", - зазначив Сазонов.

Популярні новини зараз
Monobank "заморожує" особисті кошти українців: хто може залишитися без копійки Почекайте з покупками: виплати пенсій затримають "Нафтогаз" попередив усіх: потрібно встигнути до 25 квітня Як в інших країнах звикли підтирати попу і чому на нас дивляться, як на дурнів: вся справа в культурі
Показати ще

За його словами, єдині, хто виявилися не згодні із закликом Науседи - це лобісти олігарха Віктора Пінчука, який виступає основним поборником цього імпорту.

Нагадаємо, Україна відновила імпорт електричної енергії з Росії та Білорусі в січні-лютому 2021 року. За перших два місяці, витрати на імпорт перевищили 900 млн грн.

18 березня про необхідність обмеження імпорту заявив президент Володимир Зеленський, а наступного дня припинити імпорт пообіцяв в.о. міністра енергетики Юрій Вітренко.

Основним імпортером з Білорусі виступає компанія "Дніпросталь-Енерго" олігарха Віктора Пінчука.