Держекоінспекція проведе перевірку дотримання водоохоронних режимів у прибережно-захисних смугах річок Дніппропетровської області. Особливу увагу приділять річкам Оріль та Саксагань.

Про це повідомив голова Державної екологічної інспекції Андрій Мальований під час круглого столу в Офісі ДЕІ у Кривому Розі - йдеться у новині на сайті відомства.

«Держекоінспекцією, окрім перевірок промислових об’єктів, здійснюються заходи контролю щодо дотримання водоохоронних режимів у прибережно-захисних зонах, зокрема, річок Оріль та Саксагань. ДЕІ перевіряє, чи є на цих територіях несанкціоновані сміттєзвалища та незаконні врізки, через які річки можуть забруднюватись і засмічуватись», - розповів Андрій Мальований.

Він також зазначив, що Дніпропетровську область можна назвати «червоною лампочкою» стану довкілля, адже тут знаходиться найбільша кількість топ-забруднювачів.

«Так, наразі спостерігається збільшення кількості порушень у сфері водних ресурсів. Це недотримання нормативів щодо скидів зворотних вод на підприємствах та дозволів на спецводокористування, забруднення водойм у місцях скиду», - додав Андрій Мальований.

Популярні новини зараз
Віддавати по 10% від пенсії не доведеться: "Київстар" порадував стареньких бюджетним тарифом Розписуватися буде не потрібно: коли повістка вважатиметься врученою Чому українцям необхідно заповідати майно вже зараз та як це зробити правильно У МВС попередили водіїв: для керування авто потрібно пройти спецпроцедуру – інструкція
Показати ще