Держекоінспекція Південно-Західного округу виявила витік нафтопродуктів, що розповсюджувався за течією річки Інгул зі сторони ДП «Миколаївський суднобудівний завод». До розслідування справи ДЕІ залучила правоохоронців.

Про це повідомив голова Державної екологічної інспекції Андрій Мальований - йдеться на офіційному сайті відомства.

«За фактом розливу токсичних речовин Держекоінспекція направила матеріали до Нацполіції Миколаївської області. Правоохоронці перевірять причетність ДП «Миколаївський суднобудівний завод» до забруднення річки Інгул. У разі підтвердження порушення природоохоронного законодавства держпідприємством, йому буде виставлена претензія», - зазначив Андрій Мальований.

Посадовець зазначив, що площа розливу склала 16 800 м2, а перевищення концентрації нафтопродуктів у десятки разів вищі за фонові значення.

«Результати лабораторного дослідження проб, взятих з місця забруднення, підтвердили перевищення фонових концентрацій по нафтопродуктах від 3,7 до 51,7 раза. Також зафіксовано у 1,3 раза більшу від норми фонову концентрацію нафтопродуктів у контрольному створі (500 метрів нижче місця забруднення)», - додав Андрій Мальований.

Популярні новини зараз
Комунальники встановлюють нові тарифи з 1 травня: кому приготуватися до подорожчання "Земля затремтить під ногами": ясновидець Герман побачив точний рік перемоги України Дніпровська дівчина-хатико повернулася, але тепер вона нападає на людей Доведеться платити по 8,79 грн за кВт: енергетики попередили всіх споживачів
Показати ще

Також наразі ДЕІ здійснює розрахунок збитків внаслідок розливу нафтопродуктів у річці.