Церква не відкидає представників ЛГБТ, однак не благословляє одностатеві шлюби, адже з точки зору вони Церкви є гріхом.

Про це сказав глава Відділу зовнішніх церковних зв'язків Московського Патріархату митрополит Іларіон (Алфєєв), повідомляє patriarchia.ru.

«Ми ні в якій формі і ні в якому разі не можемо прийняти одностатеве співжиття у якості шлюбного союзу з усіма наслідками, що випливають з цього неприйняття. Відповідно, не може бути звершено ні вінчання, ні будь-якого благословення одностатевої пари», - зазначив архієрей.

Він нагадав, що згідно з вченням Православної Церкви, одностатеве співжиття - недопустиме, тому «якщо двоє чоловіків або двоє жінок прийдуть до священника, православного або католицького, і попросять у якійсь формі благословення на співжиття, то це благословення дано не буде».

Митрополит Іларіон підкреслив, що Церква не відкидає представників ЛГБТ, які приходять до священника на сповідь, за благословенням, але не може благословити гріховний спосіб життя.

Популярні новини зараз
А що так було? Українець "категорично відмовився" від повістки - чи підтримав його суд Йдеться майже про 10 тисяч гривень: скільки сьогодні мають отримувати українські пенсіонери Залишать голими та босими: комунальники пообіцяли "не райдужну перспективу" всім боржникам Доїхати на роботу і назад – вже не по кишені: проїзд у маршрутках дорожчає
Показати ще

«Ці люди приходять, кожен окремо, в Церква, до священника на сповідь, за благословенням. Ми не благословляємо їх гріховний спосіб життя, але благословляємо людину. Ми говоримо їй: якщо ти хочеш спастися, то ти повинна відмовитися від гріховного способу життя», - сказав владика.