Національне антикорупційне бюро зобов'язане виконувати рішення Вищого антикорупційного суду про законність та обґрунтованість дій прокурорів, які закрили справу «Роттердам+».

Про це повідомив колишній генеральний прокурор України Святослав Піскун.

"Якщо є законне рішення ніким не скасоване, панове, воно ж пишеться ім'ям України. Тобто це суддя виніс рішення від імені України. Ви зобов'язані його виконувати«, - повідомив Піскун в ефірі телеканалу»Україна24".

Водночас, за словами екс-генпрокурора, зацікавлені сторони намагаються поставити під сумнів рішення суддів ВАКС, засипаючи суд ідентичними за змістом позовами.

"У кого може особисте може щось є? Так треба особисте залишати вдома. У кого - то може інший інтерес, може і комерційний. Так може бути вже пора комусь вникнути в цю ситуацію і з'ясувати, а хто ж так в цьому зацікавлений», - додав екс-генпрокурор.

Популярні новини зараз
Астролог побачив у травні "лихо" для України Два тарифи на воду: нові ціни встановили для мешканців багатоповерхівок та приватного сектору Спіймали на вулиці та примусово відвезли в ТЦК: українцям розповіли, як себе поводити Як в інших країнах звикли підтирати попу і чому на нас дивляться, як на дурнів: вся справа в культурі
Показати ще

Нагадаємо, 17 березня ВАКС втретє підтвердив законність і об'єктивність дій старшого прокурора групи прокурорів САП, який двічі закрив справу «Роттердам+» через відсутність у ньому складу злочину.

Розслідування справи "Роттердам»" тривало з березня 2017 по серпень 2020. 27 серпня 2020 року прокуратура закрила справу за відсутністю складу злочину. В ході слідства не було встановлено ні збитків від дії формули, ні постраждалих.

Це рішення було визнано законним та обґрунтованим офісом генерального прокурора та вищим Антикорупційним судом, рішення якого набуло чинності 17 листопада 2020 року.