Страх позбавляє людину можливості об'єктивно оцінювати реальність і боротися з усіма іншими недоліками і проблемами.

Як повідомляє Центр інформації Української Православної Церкви з посиланням на сайт «Православная жизнь», про це сказав керуючий справами УПЦ митрополит Антоній (Паканич).

«В першу чергу ми повинні побороти свій страх. Інакше він не буде нам давати можливості рухатися у правильному напрямку. Перебуваючи у страху, ми втрачаємо розсудливість і вже не в змозі тверезо оцінити ситуацію і своє становище. Ми не можемо працювати над своїми недоліками, проблемами, поки не позбудемося страху. Адже нам не вистачить духу зізнатися собі у них і почати боротьбу з ними», - пояснив митрополит Антоній.

Владика підкреслив, що стан страху буквально паралізує волю і відбувається непоправне - людина перестає боротися і здається.

«Страх малює нам неправдиву картину, і ми не бачимо реальної. «У страху очі великі» - говорить народна мудрість. І це відповідає дійсності. Через страх ми бачимо будь-яку перепону, перешкоди непереборними і опускаємо руки, здаючись перед рядовими труднощами. Ми залякані і знерухомлені страхом. А це дуже небезпечна капітуляція», - нагадав митрополит Антоній.

Популярні новини зараз
З 1 квітня почнете отримувати від 3 520 до 8 тисяч гривень: чиї виплати стали більшими Абоненти збунтувалися проти "Київстар": не хочуть доплачувати за гігабайти, якими не користуються За безкоштовні поїздки в автобусах тепер доведеться платити Зміна ціни на електроенергію: у НКРЕКП зробили заяву для споживачів
Показати ще

Архієрей закликав долати страх у серці, аби віднайти внутрішню силу і спокій.