Окружний адміністративний суд міста Києва зобов'язав Кабінет Міністрів розглянути питання звільнення 4 членів НКРЕКП, включаючи її голову Валерія Тарасюка.

Про це повідомляє агентство "Інтерфакс-Україна" з посиланням на копію рішення суду від 16 березня.

"Зобов'язати Кабінет Міністрів вжити заходів з розгляду питання щодо звільнення членів НКРЕКП Валерія Тарасюка, Руслана Кайдаша, Ольги Бабій та Олексія Магди або продовження терміну їх повноважень на посадах відповідно до законодавства", - зазначено в рішенні суду.

Суд постановив, що повноваження Тарасюка і членів НКРЕКП Кайдаша, бабій і Магди закінчилися по закінченню трьох місяців, з дати їх призначення (жовтень 2019 року), оскільки призначені вони були тимчасово до моменту призначення постійних членів НКРЕКП після проведення відкритого конкурсного відбору.

Суд вказав, що Кабмін ще в грудні 2019 року отримав повноваження звільнити тимчасових членів НКРЕКП і призначити конкурсний відбір для вибору нових, але досі так і не зробив цього:

Популярні новини зараз
Українцям вказали на два обов'язкові платежі, які не можна ігнорувати Комунальники масово подають до суду на неплатників: яка заборгованість вважається критичною Зайвий раз не помиєшся: з 1 травня піднімають ціни на водопостачання – скільки заплатимо Які електроприлади "тягнуть" найбільше - зараз це дуже важливо знати
Показати ще

Відповідно, згідно з рішенням суду, після закінчення терміну перебування на посаді за указом президента рішення НКРЕКП приймаються неправомочним і некомпетентним складом.

Рішення суду прийнято за позовом компанії ТОВ "ТЕХНОІНВЕСТ" (Київська область.)

Нагадаємо, чинний склад НКРЕКП був призначений у жовтні 2019 року указом президента Зеленського строком на 3 місяці. Однак 4 члени комісії, включаючи голову Тарасюка, як і раніше займають ці посади.

У 2020 році питання неконституційності НКРЕКП почав розглядати Конституційний суд України.