Керівники територіальних та міжрегіональних органів Держекоінспекції посилюють роботу щодо перевірок дотримання вимог природоохоронного законодавства на АЗС, а також стосовно заходів державного ринкового нагляду, що здійснюються за дорученням Прем’єр-міністра України.

Про це повідомив голова Державної екологічної інспекції Андрій Мальований – йдеться на сайті відомства.

«Під час наради доручив територіальним органам інспекції:

1) Посилити проведення відповідних заходів по визначеним напрямам

2) Максимально активізувати комунікацію з органами місцевого самоврядування та центральними органами виконавчої влади в межах покладених завдань для обміну інформацією, проведення спільних заходів, зокрема, під час роботи міжвідомчих регіональних робочих груп з ринкового нагляду», - підкреслив Андрій Мальований.

Популярні новини зараз
Одна квитанція "поважчає" на 150 грн: як в Україні зміняться тарифи на світло, газ та воду Астролог побачив у травні "лихо" для України Розписуватися буде не потрібно: коли повістка вважатиметься врученою Це має робити кожен, хто має смартфон: чохол і скло на екран не захистять
Показати ще

Він також додав, що посадові особи територіальних органів ДЕІ, які беруть участь у роботі міжвідомчих регіональних робочих груп, мають забезпечити оперативне та невідкладне інформування очільників таких груп про всі недопуски на АЗС. Це дозволить учасникам вживати відповідних заходів для притягнення порушників до відповідальності.

Наразі заходи ринкового нагляду за якістю пального проводяться ДЕІ на підприємствах, що здійснюють роздрібну торгівлю пальним на території України.

«Ефективне здійснення всіх заходів контролю вкрай важливе, адже системні порушення в пунктах продажу пального становлять загрозу як для навколишнього середовища, так і для життя та здоров’я людей», - зауважив Андрій Мальований.