Сьогодні, 1 квітня, вночі спецпризначенці оточили будівлю окружної виборчої комісії у Надвірній, де триває підрахунок результатів проміжних виборів народного депутата від виборчого округу №87.

У прес-службі СБУ пояснили такі дії "загрозою дестабілізації". Про це пишуть "Українські новини".

За результатами паралельного підрахунку голосів штабів на виборах у 87 виборчому окрузі, Олександр Шевченко на 184 голоси перемагає кандидата від "слуг народу" Василя Вірастюка. Такий результат, окрім штабу Шевченка, оприлюднив і штаб свободівця Руслана Кошулинського.

Вчора штаб Олександра Шевченка виклав у вільний доступ в інтернет скан-копії всіх 117-ти протоколів ДВК округу.

Фото: ukranews.com
Фото: ukranews.com

Популярні новини зараз
У МВС попередили водіїв: для керування авто потрібно пройти спецпроцедуру – інструкція Українці почнуть отримувати сонячні панелі: кому пощастить не боятися відключень Це вже законно: співробітникам ТЦК дозволили робити це під час вручення повістки Як в інших країнах звикли підтирати попу і чому на нас дивляться, як на дурнів: вся справа в культурі
Показати ще

"Такі ж протоколи у всіх учасників виборчого процесу. Представники всіх учасників підписали ці протоколи. Тому всі знають, що люди проголосували за Олександра Шевченка. Але такий результат не сподобався владі. І вчора вранці На Прикарпатті прилетів десант з 28 (!) Народних депутатів, які чинили незаконний тиск на членів ОВК, поводилися по хамськи. Особливо це стосується Миколи Тищенка. Це якийсь треш, що відбувалося в комісії", – розповідає Олександр Шевченко.

Представники Руху "ЧЕСНО" та Комітету виборців України вже зафіксували низку порушень.

Зокрема, голова Комітету виборців України в Івано-Франківській області Максим Лисюк повідомив про грубе порушення в ніч з 31 березня на 1 квітня, коли члени втретє оновленої за останні дні ОВК перервали засідання і в повному складі покинули приміщення ОВК: "попередні склади цієї ж комісії робили такі перерви, але ці паузи полягали в тому, що на дільницях все одно залишалися члени комісії. Формально засідання триває, члени комісії є на ОВК, просто немає кворуму. У цьому випадку порушено закон, але цієї ночі взагалі було грубе порушення закону, коли опечатали приміщення ОВК і всі члени виборчої комісії покинули приміщення, де відбувається прийом виборчих документів. Фактично-це вже перерва в безперервному засіданні", - зазначив Максим Лисюк.

Фото: ukranews.com
Фото: ukranews.com

Цікаво, що вранці, коли комісія знову зібралася на засідання, деякими членами ОВК були зафіксовані розбіжності в опломбуванні та розміщенні мішків з виборчою документацією (на фото).

Про це повідомляє член ОВК Назарій Вінтоняк: "Вранці під час відкриття серверної, де є пакети з виборчими бюлетенями було виявлено, що пломба і розміщення самих пакетів були в дещо іншому становищі, ніж до того, як всі члени ОВК покинули приміщення.

Однак на зауваження Вінтоняка голова та інші члени ОВК не відреагували.

Член ОВК Артур Доронін підтверджує цей факт і пояснює, що голова виборчої комісії взагалі не звертає уваги на зауваження більшості членів ОВК.

"Новий голова ОВК вночі постійно зупиняв роботу ОВК, по півгодини з кимось розмовляв по телефону. Після однієї з таких розмов, близько другої години ночі в приміщення ОВК в порушення закону увірвався нардеп Тищенко, почав ображати і провокувати Олександра Шевченка. В результаті на незаконну вимогу Тищенка голова ОВК видалив з приміщення ОВК кандидата Олександра Шевченка, всіх його довірених осіб та спостерігачів. А після наступної півгодинної телефонної розмови голова ОВК взагалі перервав засідання і злочинним чином покинув приміщення без нагляду членів ОВК. Цікаво, що після опечатування приміщення він хотів здати його під варту і відповідальність поліції, проте представник МВС відмовився, мотивуючи, що це незаконно", – розповідає свідок подій Мстислав Тарас.