Діючий склад НКРЕКП виявився найменш професійним за останні як мінімум 12 років, що призвело до багатомільярдних збитків державних компаній і приватних інвесторів.

Про це заявив співзасновник Асоціації відновлюваної енергетики України Ігор Тинний.

«Це найгірший склад регулятора НКРЕКП за 12 років, що я маю стосунок до енергетики. Цей рік у нас де-факто повне розбалансування ринку, на ринку створено борг не лише перед відновлюваною енергетикою, а також величезні борги і перед державними компаніями, зокрема нещасним «Енергоатомом». З ринку в невідомому напрямку чи майже відомому зникли $1,5 млрд, просто обікрали ВДЕ і енергетику атомну також», - заявив Тинний в ефірі телеканалу «Україна24».

Нинішній склад НКРЕКП Тинний вважає злочинним, який рано чи пізно має понести юридичну відповідальність за свої дії.

«Цей склад регулятора вважаємо злочинним. Ініціювали декілька карних справ і навіть розраховуємо зробити навіть журналістську премію стосовно того, аби про корупцію в традиційній енергетиці робили дослідження», - додав бізнесмен.

Популярні новини зараз
Хто з українців залишиться без пільг у 2024 році 3 хвилини – правда чи міф? За скільки ракета "Циркон" може дістатися українських міст За прострочені комунальні платіжки можуть забрати половину пенсії: як ще покарають боржників Боргів не обібратися, якщо забудете про це: українцям нагадали про важливу процедуру
Показати ще

Нагадаємо, діючий склад НКРЕКП був призначений указом Президент в жовтні 2019 року тимчасом строком на 3 місяці, однак до теперішнього часу виконує свої обов’язки.

16 січня 2021 року суд визнав повноваження членів НКРЕКП незаконними і зобов’язав Кабінет Міністрів розглянути питання щодо звільнення керівника НКРЕКП та ще 3 членів, чиї повноваження давно збігли.

Окрім того питання нелегітимності НКРЕКП наразі знаходиться на розгляді в Конституційному суді України за зверненням 50 депутатів від усіх парламентських фракцій та груп.