Кандидат у народні депутати України по мажоритарному виборчому округу №87 (м. Надвірна Івано-Франківської області) звернувся з відкритим листом до послів країн Євросоюзу і Великої сімки, передають Українські новини.

Про це а. Шевченко заявити на своїй сторінці у Фейсбук.

У листі А. Шевченко зазначає, що на його переконання на виборах відбулося порушення конституційного права громадян обирати владу, а вибори були фальсифіковані на користь кандидата від партії влади Василя Вірастюка.

"Грубим порушенням виборчого законодавства стало блокування роботи окружної комісії спецпідрозділом СБУ в ніч з 31 березня на 1 квітня. Бійці СБУ незаконно взяли під монопольний контроль будівлю окружної комісії. Вони незаконно вивели з будівлі всіх членів окружної комісії, всіх спостерігачів, довірених осіб кандидатів, журналістів та представників громадських організацій, які спостерігали за виборчим процесом. Як виявилося, саме в цю ніч з виборчої документації шести виборчих дільниць було викрадено 503 бюлетені за Олександра Шевченка", - пише кандидат у народні депутати.

Як показали паралельні підрахунки за легальними протоколами виборчих дільниць штабів трьох інших кандидатів, перемогу на виборах у 184 голоси виборців отримав кандидат Олександр Шевченко.

Популярні новини зараз
3G в Україні більше не буде: до чого готують мобільні оператори Відвикайте від опалення: українців просять зробити це до вимкнення, щоб не постраждати Переказ з картки на картку будуть жорстко контролювати: як можуть заблокувати картку Нова смертельна хвороба набирає обертів - "корона" допомогла їй обійти імунітет
Показати ще

Зазвичай ОКРУЖНА ВИБОРЧА КОМІСІЯ підводить підсумки виборів по 1-2 доби. Однак, як вважає А. Шевченко, результат волевиявлення громадян не задовольнив владу. І почалися дії на спотворення результатів волевиявлення громадян.

"На моє переконання ОКРУЖНА ВИБОРЧА КОМІСІЯ вчинила свідомі дії щодо фальсифікації результатів виборів на замовлення влади і депутатів партії влади "Слуга народу". Забезпечували дії з фальсифікації спецпідрозділу Служби безпеки України", - переконаний Олександр Шевченко.

При підбитті підсумків виборів, на переконання а.Шевченка, було допущено низку грубих порушень чинного законодавства України.

В окружній виборчій комісії на шести дільницях, де кандидат Олександр Шевченко мав велику перевагу, при перерахунку вив'ялені крадіжки бюлетенів.

Представники дільничних комісій, які були присутні на перерахунку, заявляють про пошкодження пакетів з бюлетенями (після 5 діб зберігання виборчої документації в окружній комісії), заявляють про фальсифікацію їх підписів на пакетах з бюлетенями, і про очевидні ознаки незаконного втручання і перепакування бюлетенів. Вони викликають поліцію, складають заяви про порушення. Також вони надають відео підрахунку голосів на дільницях. Відкриття пакетів підтверджує їх підозру-в пакетах не вистачає в середньому по 100 бюлетенів на користь Олександра Шевченка. Однак, окружна комісія приймає рішення або Про затвердження результатів без урахування викрадених бюлетенів, або взагалі визнає вибори недійсними на тих дільницях, де велику перевагу має Олександр Шевченко.

"На низці дільниць, на яких велику перевагу мав кандидат Олександр Шевченко, без достатніх законних підстав окружна комісія не визнає результати виборів.

В результаті цих злочинних дій був спотворений результат голосування на користь провладного кандидата Василя Вірастюка. Замість переваги Олександра Шевченка в 184 Голоси, як це є фактично, окружна комісія в результаті фальсифікацій фіксує перевагу провладного кандидата Василя Вірастюка в 749 голосів", - резюмує кандидат в народні депутати.