МОЗ України видав "Запоріжсталі" компанії "Метінвест" Ріната Ахметова реєстраційне свідоцтво на виробництво рідкого кисню для використання його як медичного лікарського засобу. Комбінат вже почав безкоштовну передачу кисню в медустанови Запоріжжя з 2 квітня, пише Сегодня.

Щомісяця лікарні отримуватимуть близько 450 тонн, і це повністю усуне серйозну проблему нестачі кисню. Про це сайту "Сьогодні" розповів гендиректор "Запоріжсталі" Олександр Мироненко.

"Пандемія COVID-19, яка охопила весь світ, не здається і щодня забирає людські життя. Ще в кінці 2020 року, розуміючи, яке важке навантаження відчуває наша система охорони здоров'я, ми вирішили отримати ліцензію для виробництва медичного кисню, щоб надалі безкоштовно передавати його лікарням міста. Це був досить довгий і напружений процес, але ми пройшли цей довгий шлях, розуміючи, що в боротьбі з коронавірусом наша допомога буде гостро потрібна людям", – зазначив Олександр Мироненко.

За виробництво кисню – як технологічного, так і медичного – на "Запоріжсталі" відповідає повітророзподільна установка ПРУ-60 в киснево-компресорному цеху: тут атмосферне повітря очищають, стискають і розділяють на компоненти.

Нагадаємо, із самого початку пандемії COVID-19 "Запоріжсталь" і "Метінвест" спільно з Фондом Ріната Ахметова надають допомогу запорізькій охороні здоров'я: медики отримали від Фонду Ріната Ахметова 15 апаратів ШВЛ, 34 тисячі експрес-тестів і десятки тисяч засобів захисту від COVID-19.

Популярні новини зараз
Червень принесе не лише тепло, а й гроші: хто отримає нову пенсію Українцям вказали на два обов'язкові платежі, які не можна ігнорувати За інтернет можна не платити: як скористатися новою послугою Потрібно встигнути: українцям, з квитанціями за світло на руках, назвали важливу умову
Показати ще

Також "Запоріжсталь" спільно з Фондом Ріната Ахметова і "Метінвестом" профінансували будівництво кисневої станції, яка після пуску забезпечить подачу кисню до 172 ліжко-місць у COVID-відділенні обласної медустанови.