У християнстві не працює причинно-наслідковий закон карми, тобто відплата - християнам даровано покаяння, яке рятує.

Як повідомляє Центр інформації УПЦ з посиланням на news.church.ua, про це розповів заслужений лікар України, священник Української Православної Церкви Ростислав Валіхновський у новому випуску циклу «Духовний імунітет».

«Ми не говоримо про якийсь бездушний закон карми, щось ми зробили, і нас вже чекає відплата. У Господа немає гніву, злості, тому що Господь всемилостивий, вселюблячий, всезнаючий, єдиний, наш люблячий батько. Тому в християнстві існує те, чого немає в інших релігіях, - покаяння, зміна себе, по-грецьки - «метанойя», - зазначив отець Ростислав і підкреслив, що кожен з нас може змінити себе.

Священик Ростислав Валіхновський нагадав слова класиків про те, що наші серця - це те поле битви, де з нами б'ються ворогуючі сили.

«Ті сили, які здійснили першу революцію на небі. Сили злих демонів борються проти Бога», - додав він.

Популярні новини зараз
Жертвувати шлунком заради комуналки більше не доведеться: пенсіонерам призначать доплати Переказ з картки на картку будуть жорстко контролювати: як можуть заблокувати картку Показники лічильника вже не аргумент: українців змушують платити за світло більше, ніж "накрутили" Нова смертельна хвороба набирає обертів - "корона" допомогла їй обійти імунітет
Показати ще

Саме тому, за його словами, коли ми звертаємо увагу на наше серце, на наш духовний стан, то усвідомлюємо, що «усе наше життя - це відображення або закономірність нашого внутрішнього стану».

«Що посієш - те й пожнеш». Якщо ми будемо звертати увагу на наше серце постійно, у будь-який момент, кожну секунду, то незабаром побачимо вже перші плоди великих радощів і перемог», - підкреслив отець Ростислав.

Підсумовуючи сказане, священник закликав до якнайшвидшого покаяння і зміни себе на краще, «тому що завтра вже може бути пізно».