У період карантину Церква закликає дотримуватися епідеміологічних приписів - надягати маску і утриматися від відвідування храмів при нездужанні.

Як повідомляє Центр інформації УПЦ з посиланням на kp.ua, про це сказав ректор КДАіС єпископ Сильвестр (Стойчев).

«В умовах епідемії Церква неодноразово висловлювалася у офіційних зверненнях, що у храмі віруючим необхідно перебувати в медичних масках, а при нездужанні утриматися від походу в храм і обов'язково звернутися до лікаря. Що стосується цілування ікон, то і в цьому питанні Церква, враховуючи пандемію, не зобов'язує віруючих цілувати ікони. До речі, зауважу, що поверхні усіх ікон в храмах обробляюься дезинфікуючими засобами», - зазначив єпископ Сильвестр.

Владика нагадав, що головна мета посту - не харчові обмеження, а боротьба з пристрастями, тому до питання, як і скільки поститися, потрібно підходити індивідуально, з духівником.

«Церква завжди враховує можливості кожної людини. Піст повинен служити засобом для досягнення духовних благ і прагнення до речей неминущих і вічних. Тому на допомогу у вирішенні питання про піст як для пенсіонерів, так і для хворих людей, приходять священнослужителі, які індивідуально, знаючи духовні і тілесні сили своїх прихожан, допомагають їм прийняти оптимальне рішення щодо дотримання посту», - пояснив ректор КДАіС.

Популярні новини зараз
"Нафтогаз" дав 9 днів: що потрібно зробити навіть якщо газ не споживаєте Відвикайте від опалення: українців просять зробити це до вимкнення, щоб не постраждати Готуйте документи: "Укрпошта" розпочинає виплати до 3 тисяч гривень Нова смертельна хвороба набирає обертів - "корона" допомогла їй обійти імунітет
Показати ще

Єпископ Сильвестр зазначив, що «якщо людина відчуває нездужання, знаходиться у так званій зоні ризику за станом здоров'я або у зв'язку з похилим віком, то їй краще утриматися від відвідування богослужінь, але таке рішення виправдане, якщо людина справді не буде нікуди виходити і ізолюється».

На думку владики, важливо розуміти, що карантинні обмеження тимчасові, адже рано чи пізно ситуація зміниться і можна буде повернутися до відвідування храмів і повноцінного церковного життя.