Рішення Керівництв тарифної комісії НКРЕКП виписати самим собі премії в розмірі 50% окладу є наочним прикладом корупції.


Про це заявив народний депутат («Слуга народу») Максим Бужанський.
«Рахунки за комунальні послуги в порівнянні з минулим роком зросли мінімум в півтора рази. Фракція зняла як грушу Кабмін, Міністрів, НКРЕ, намагаючись це зростання стримати. І раптом, самопремирование. Скажіть, а це не корупція, виписати премії самим собі, ні?» ,- прокоментував нардеп рішення комісії про виплату премій у своєму телеграм-каналі.


Середня премія за I квартал 2021 року на кожного окремого члена НКРЕКП, згідно з рішенням від 7 квітня, склала 250 тис.грн. Згідно з пояснювальною запискою до рішення про виплату премії, вона обумовлена необхідністю "стимулювати високоінтелектуальну працю" членів НКРЕКП.
Такі премії НКРЕКП виписує собі кожні 3 місяці протягом останніх півтора років.
Остання виплата відбулася на початку лютого по 205-225 тис. грн відповідно до рішення Комісії від 16 грудня 2020 р.
Нагадаємо, в 2020 році члени НКРЕКП підвищили собі заробітну плату в середньому в 2 рази до 200 000 грн на місяць. Згідно з даними НАЗК, члени НКРЕКП стали найбільш високооплачуваними чиновниками в країні.
16 березня 2021 року Окружний адмінсуд Києва визнав сумнівними повноваження 4 з 7 членів НКРЕКП, включаючи голову Валерія Тарасюка, через збіг терміну їх повноважень та зобов'язав Кабінет Міністрів розглянути питання їх звільнення. Самі члени комісії судові засідання у цій справі проігнорували.