Для членів Наглядової Ради "Укрзалізниці" організовують відпочинок на теплоході за рахунок бюджетних коштів на мільйони гривень. Про це повідомив екс-депутат Борислав Береза на своїй сторінці в Facebook.

"Не всім відомо, але на балансі АТ" Укрзалізниця «(100% акцій якого належать державі, тобто нам з вами) числяться не тільки вагони і локомотиви, не тільки вокзали і вантажні станції, не тільки тисячі кілометрів залізничного полотна, а й ...теплохід з ласкавою назвою» Хвиля " - написав Береза.

За його словами, на цьому теплоході неодноразово організовували заходи для членів Наглядової ради УЗ, кожне з яких обійшлося бюджету в суму майже 700 тис грн.

Зокрема, перший виїзний захід на теплоході було проведено в серпні 2018 року.

"Перша відбулася відразу після призначення Наглядової ради – ще в серпні 2018-го (нагадаю, що наглядова рада УЗ була створена в червні того ж року). І на честь цього вирішили не розмінюватися на дрібниці. "Укрзалізницею" тоді було витрачено: на дизельне паливо-14 000 грн., на кейтеринг – тобто їжу) - 200 000 грн., на алкоголь-400 000 грн., на сигари-40 000 грн.» ,- повідомив Береза.

Популярні новини зараз
Україна може поринути у темряву: енергетики заговорили про блекаут Заплатите від 17 000 до 51 000 грн: українців попередили про штрафи з 1 квітня Зміна ціни на електроенергію: у НКРЕКП зробили заяву для споживачів Показники лічильника вже не аргумент: українців змушують платити за світло більше, ніж "накрутили"
Показати ще

За інформацією берези, подібних заходів було не менше трьох тільки в 2019 році. Він також зазначив, що на фуршеті на теплоході учасників пригощали елітним алкоголем, вартістю в десятки тисяч за пляшку.

"Хто з вас мав задоволення пити віскі Glenfiddich 44 YO 1964 Cask Streng Hart Brothers ціною 64 410 грн. за пляшку? Може, принаймні Craigellachie 46 YO 1970 60th Anniversary Lmdw Gordon&MacPhail? Адже він набагато дешевше - "всього" 43 335 грн за пляшку.

Якщо поки не пили, то хоча б порадійте за керівництво "Укразалізниці" - у них була така можливість. Багаторазово. І звичайно ж за рахунок бюджету", - написав Береза.

Нагадаємо, раніше Борислав Береза оприлюднив інформацію, що на харчування членів Наглядової ради УЗ компанія витратила понад 2 млн грн, ще в 5 млн грн обійшлися їх перельоти.

Екс-міністр інфраструктури Володимир Омелян раніше підкреслював, що члени Наглядової ради УЗ отримують величезні зарплати, але лише продукують конфлікти і блокують реформу компанії, яка знаходиться в критичному стані