Правоохоронні органи повинні перевірити обґрунтованість підвищення зарплат і виплату премій членам НКРЕКП.

Про це заявив народний депутат Дмитро Шпенов.

"Вважаю, що уряд і компетентні органи повинні провести перевірку обґрунтованості підвищення зарплат і зазначеного преміювання керівних співробітників НКРЕКП. На тлі таких абсурдних рішень, як преміювання в розпал кризи в галузі, можливо, парламенту слід ініціювати зміну членів комісії і провести реформу цього відомства», - цитує слова Шпенова видання «Мінпром».

Він підкреслив, що ступінь цинізму НКРЕКП вражає, адже українська енергетика, в тому числі з причини її рішень, знаходиться в глибокій борговій кризі.

"Так, станом на березень 2021 року заборгованість контрагентів НАЕК «Енергоатом» склала 22,6 млрд грн. Завжди прибуткова атомна енергетика раптом стала збитковою: чистий збиток Компанії за 2020 рік склав 4,8 млрд грн. Не кращим чином йдуть справи в НЕК "Укренерго", - сказав Шпенов.

Популярні новини зараз
"Київстар" попередив українців про небезпеку: що треба знати Що насправді роблять контролери з вашими лічильниками: чого боятися, а чого не варто Перерахунок пенсій з 1 травня: чого чекати стареньким Які електроприлади "тягнуть" найбільше - зараз це дуже важливо знати
Показати ще

Він підкреслив, що одна зі стрижневих компаній енергоринку сьогодні знаходиться на межі банкрутства. Це загрожує серйозними наслідками для української економіки і відносин з МВФ і ЄБРР.

«В основі всього цього бардаку лежать нерозумні і часом безсистемні рішення НКРЕКП", - підкреслив Шпенов.

За його словами, комісія пояснює необхідність преміювання " досягнутими в I кварталі 2021 року результатами роботи і необхідністю матеріального стимулювання високоінтелектуальної праці».

Нагадаємо, 7 квітня члени НКРЕКП затвердили собі премії 50% посадового окладу, що дорівнює 200-250 тис.грн кожному.

Крім цього, в 2020 році члени НКРЕКП підвищили собі заробітну плату в середньому в 2 рази до 200 000 грн на місяць. Згідно з даними НАЗК, члени НКРЕКП стали найбільш високооплачуваними чиновниками в країні.